Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Έπεσε ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά-Θέμα για Δημ. Αστυνομία και Σχ. Φύλακες


Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τα είχε όλα! Συγκίνηση, αγωνία, πάθος, στενοχώρια... και ''ξύλο'' από το συνήθη ύποπτο περιφερόμενο οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από το θεωρείο!

Σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, διεξήχθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, λόγω της πρόσφατης απόφασης της Κυβέρνησης για ένταξη των δημοτικών αστυνμικών και των σχολικών φυλάκων (που υπάγονται στους Δήμους) σε καθεστώς κινητικότητας ή εφεδρείας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά

Εκπρόσωποι των εργαζομένων πήραν τον λόγο, εκφράζοντας την αγωνία τόσων οικογενειών για το μέλλον τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι μέλλει γενέσθαι.

Το πάθος για την εργασία τους, η αποτελεσματικότητά τους, η νομιμότητα των προσλήψεων τους ήταν τα κυρίαρχα θέματα που έθεσαν, βγάζοντας μια κραυγή αγωνίας, η οποία και είναι απόλυτα σεβαστή από όλους.

Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν και ακρότητες, όμως δικαιολογούνται, καθώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την ψυχοσύνθεση αυτών των συνανθρώπων μας, που την Παρασκευή κοιμήθηκαν ως εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά και το Σάββατο ξύπνησαν, μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνει...

Η στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής

Ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν κάθετος! Η συμμαχία Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και δημοτών ΔΕΝ θα σπάσει. Η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά που για ακόμη μια φορά πλήττονται άδικα!

Αναφέρθηκε στη συμβολή τους τόσο στην πάταξη του παρεμπορίου όσο και στη μείωση της παραβατικότητας στους δρόμους και στα σχολεία του Πειραιά.

Στις αντιπολιτευτικές κορώνες που έκαναν λόγο ότι ο Δήμαρχος δε θέλει να πάει κόντρα στον αρχηγό της ΝΔ, πρωθυπουργό και προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε ξεκάθαρα, ότι κόμμα του είναι ο Πειραιάς, ότι έχει βάλει το συμφέρον του Πειραιά και των Πειραιωτών πάνω ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια και ότι θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων πιο μαχητικά από ποτέ!

Απουσία Γιάννη Μίχα

Ηχηρή η απουσία του Γιάννη Μίχα και της μείζονος μειοψηφίας με φωτεινή εξαίρεση την Ελένη Κούβαρη, που προς τιμήν της έδωσε το παρών σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.

Αποχώρηση Μειοψηφίας

Η μειοψηφία ζήτησε να βγει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση, κάτι που δεν προχώρησε, αφού εδώ που τα λέμε έχουμε χορτάσει από ψηφίσματα τα οποία τελικά δεν προσφέρουν και καμία ουσιαστική στήριξη...

Ψήφισμα δεν εξεδόθη και η μειοψηφία επίλεξε το δρόμο της φυγής-αποχώρησης από τη συνεδρίαση...

''Ξύλο'' στο θεωρείο!

Ο συνήθης ύποπτος του ΣΥΡΙΖΑ, που περιφέρεται από πλαζ σε πλαζ του Πειραιά, σε πλατείες, προκαλώντας αναστάτωση και φασαρίες, τώρα έκανε την εμφάνισή του και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, χτυπώντας σχολικούς φύλακες με τους οποίους προφανώς διαφωνούσε ιδεολογικά! Αυτός και μόνο ο λόγος αρκούσε για να αρχίσει να γρονθοκοπά αδιακρίτως!!!

Τότε ήταν και η στιγμή που η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθεί ο συνήθης ύποπτος ταραξίας!

Η μήνυση του Δημάρχου!

Ο Δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να απομακρυνθεί από τη Δημοτική αστυνομία ο θερμόαιμος Γαλλοτραφής αγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ, και να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες εναντίον του.

Αυτή είναι άραγε η Δημοκρατία που ευαγγελίζεται η 5η Δημοτική Παράταξη ''Το λιμάνι της Αγωνίας''; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Νίκου Λεγάκη...

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του Δημάρχου Πειραιά σχετικά με το πρωτοφανές συμβάν που εκτυλίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


piraeuspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...