Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αίγινα: ''Στέγνωσε'' από νερό - Υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού έδωσε τη λύση!

Ο δημος της Αίγινας καλεί τους υδρομεταφορείς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και τους πολίτες να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους...

Αντιμέτωπη με το πρόβλημα της έλλειψης νερού βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Αίγινα καθώς δεν τελεσφόρησε η διαγωνιστική διαδικασία μεταφοράς του.

Προσωρινή λύση βρέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη που επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιά ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη, στην οποία επισήμανε ότι το νησί βρίσκεται σε εποχή υψηλής τουριστικής κίνησης και τίθεται ζήτημα έκτακτης ανάγκης. «Ως εκ τούτου» όπως γράφει «παρακαλώ όπως οι υπηρεσίες σας εξετάσουν κάθε νόμιμη δυνατότητα στήριξης του δήμου για την επιβίωση της Αίγινας, των χιλιάδων μονίμων κατοίκων και επισκεπτών».

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσικάρης, η επιχορήγηση του δήμου Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής για την υδροδότηση με υδροφόρα πλοία το 2011 ανήλθε σε 1.550.000 ευρώ, το 2012 σε 2.500.000 ευρώ, ενώ για το 2013 ανέρχεται σε 1.550.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί ήδη 776.000 ευρώ.

Καλεί, λοιπόν, τους υδρομεταφορείς να ανταποκριθούν στο έργο τους «αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ για όσες υπηρεσίες πραγματικά προσφέρουν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδέποτε είχαν χρηματική απώλεια». Επίσης, κάνει έκκληση «σε όλους τους καταναλωτές, μόνιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, να ανταποκριθούν άμεσα στις μεγάλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης».

Ο δήμαρχος Αίγινας στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι το σοβαρότατο πρόβλημα με το θέμα της υδροδότησης δημιουργήθηκε «εξαιτίας της άρνησης της Επιτρόπου Δήμου Πειραιά, να εγκρίνει την υπογραφή ενταλμάτων συνδεδεμένων με απευθείας ανάθεση για την μεταφορά του νερού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...