Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο ΧΥΤΑ Φυλής για αναζήτηση αγνοουμένου ατόμου-Κανονικά η διάθεση των απορριμμάτων



Αρνητικό αποτέλεσμα είχαν οι έρευνες της ΕΛΑΣ στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή για την ανεύρεση ατόμου, το οποίο όπως ανέφερε ομοεθνής του, πακιστανικής καταγωγής, αγνοείται από... την περασμένη Τετάρτη, ενώ είχε εισέλθει παράνομα στον χώρο.

Σήμερα το πρωί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για παύση των ερευνών, αφού ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές και αναζητήσεις, οι οποίες επεκτάθηκαν και πέραν του οριοθετημένου από την αστυνομία χώρου.

Η επιχείρηση αναζήτησης διήρκεσε συνολικά 5 ημέρες και για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκε σημαντικός αριθμός μηχανημάτων, φορτηγών και προσωπικού που ήλεγχε εξονυχιστικά τα εκσκαφέντα απορρίμματα, ενώ ο ΧΥΤΑ χρειάστηκε να παραμείνει κλειστός από την Παρασκευή 31/5 έως τη Δευτέρα 3/6.

Η διαδικασία διάθεσης των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου στο ημερήσιο μέτωπο απόρριψης αναμένεται σταδιακά να ομαλοποιηθεί. Ωστόσο θα απαιτηθεί σημαντικό χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στον ΧΥΤΑ με πρόσθετες εργασίες προώθησης, συμπύκνωσης και χωματοκάλυψης των απορριμμάτων.

«Αυτό που συμβαίνει διαχρονικά στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή είναι ντροπή για την χώρα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αθρόες εισβολές τρίτων. Διαφορετικά πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να ζήσουμε και στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Ο ΕΔΣΝΑ είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει από μόνος του τέτοιας έκτασης και συχνότητας παρανομία. Καλούμε την Πολιτεία να παρέμβει, δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο τους κλέφτες και αστυνόμους στον ΧΥΤΑ» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...