Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου διέγραψε 235 χιλιάδες ευρώ χρέος συνταξιούχου αστυνομικού

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός με συνολικές οφειλές 250.000 ευρώ πέτυχε, προσφεύγοντας στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου μια πολύ μεγάλη διαγραφή του χρέους του.

Σύμφωνα με δικηγόρο Άννα Κορσάνου, που παρείχε τη νομική υποστηρίξη,  ο συνταξιούχος, πατέρας δύο παιδιών, που  είδε τις συντάξιμες αποδοχές του συνεχώς να μειώνονται  και να φτάνουν στα 1.170 ευρώ όταν έμεινε άνεργη και η σύζυγος του  βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής των οφειλών του. Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών  της οικογένειας το παιδί του  αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του σε επαρχιακή πόλη όπου σπούδαζε.  Κατέθεσε την αίτησή του στο Ειρηνοδικείο και ο δικαστής έκανε  δεκτή την αίτησή του διαγράφοντας ποσό ύψους 235.000 ευρώ. Δηλαδή κατά την απόφαση θα πρέπει να καταβάλλει 300 ευρώ μηνιαίως για 4 έτη και τέλος.

Μάλιστα το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τράπεζας ότι ο οφειλέτης περιήλθε δολίως σε αδυναμία πληρωμής, καθώς θεώρησε ότι οι Τράπεζες με τη θέλησή τους έδωσαν όλα αυτά τα   δάνεια στον δανειολήπτη, ενώ  αυτός δεν απέκρυψε από αυτές τα οικονομικά του δεδομένα, ούτε παρουσίασε μια διαφορετική οικονομική εικόνα από αυτή που είχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...