Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Αττική

Τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Κορωπί και  Θρακομακεδόνες


Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα και τα τέσσερα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σήμερα στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική υπάρχουν μόνο μικρές αναζωπυρώσεις στα καμμένα σημεία.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:25 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας, στα Μέγαρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο αεροπλάνα.

Στις 14:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα στην περιοχή Αμφιάρειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Η πυρκαγιά πέρασε κοντά σε σπίτια αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ωστόσο, οι φλόγες πήραν διαστάσεις για αυτό και η τροχαία διέκοψε το απόγευμα την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και έκανε  εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελαιούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Στην περιοχή βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρων, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Λίγο πριν τις 16:00 πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ μια ώρα αργότερα, εκδηλώθηκε άλλο ένα πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες, στην οδό Μακεδονίας και Μ.Αλεξάνδρου, ανάμεσα στο τελεφερίκ και τις κατασκηνώσεις της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες όμως ήταν άδειες.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...