Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Μαραθώνας: Πεντακάθαρες οι θάλασσες, ισχυρίζεται ο δήμος

Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες αποδείχθηκαν, για μια ακόμα φορά, οι θάλασσες του Δήμου Μαραθώνος σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων των θαλασσίων νερών, που ο δήμος πραγματοποιεί σε 15ήμερη βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Κατά τους πρόσφατους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που έγιναν από τα εξειδικευμένα και πιστοποιημένα βιολογικά Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε. ελήφθησαν δείγματα θαλασσίων νερών από την παραλία της 5ης παιδικής κατασκήνωσης στον Άγιο Ανδρέα, την παραλία Ζούμπερι, την παραλία Αγίου Ανδρέα, την παραλία Μαραθώνα, την παραλία Σχοινιά και την παραλία Μπρεξίζα Νέας Μάκρης. Όλες οι τιμές των αποτελεσμάτων των αναλύσεων είναι από μηδενικές έως τις κατώτερες δυνατές των ορίων που καθορίζονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ΚΥΑ 8600/416/E103/ΦΕΚ 356/τΒ/2622009 σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ, που αφορά την ποιότητα ακτών κολύμβησης και πλήρως εναρμονισμένα με τα στοιχεία των ειδικών αναλύσεων που πραγματοποιεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα και η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ανυπόστατα και ύποπτα τα δημοσιεύματα για «βρώμικες» θάλασσες

«Παρόλ’ αυτά δυστυχώς, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, κυκλοφορούν και πάλι ύποπτα, ηλεκτρονικά κυρίως δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί του αντιθέτου, που ο δήμος μας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την προέλευσή τους και δικαιολογημένα θεωρούνται ανυπόστατα και ατεκμηρίωτα, αφού όχι μόνο δεν στηρίζονται σε κάποιους συγκεκριμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους κάποιου ειδικού εργαστηρίου ή Δημόσιας Υπηρεσίας αλλά ούτε καν αναφέρουν την πηγή τους και τα σημεία δειγματοληψίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, επικαλείται τη βράβευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη «Γαλάζια Σημαία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κυματίζει στις παραλίες Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη και «Καράβι» στο Σχοινιά που για δωδέκατη συνεχή χρονιά περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις καλύτερες ακτές της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...