Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές με λεία 750.000 στις Αχαρνές, Αγ. Στέφανο και Καπανδρίτι


Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που είχε διαπράξει τουλάχιστον 100 ληστείες σε σπίτια στις περιοχές των Αχαρνών, του Αγίου Στεφάνου και του Καπανδριτίου. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται... στα 750.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών, δύο άτομα ηλικίας 23 και 28 ετών, μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους, ηλικίας 20, 20, 37 και 39 ετών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Α.Τ Αχαρνών στην οικία του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα δίκαννο, που είχε αφαιρεθεί από σπίτι, μία κυνηγετική καραμπίνα, κοσμήματα και ρολόγια, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, τους τελευταίους δέκα μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ειδικότερα, ενεργώντας είτε από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, παρακολουθούσαν τις οικίες-στόχους τους και εισέρχονταν παραβιάζοντας την πόρτα ή το παράθυρο κατά την απουσία των ιδιοκτητών.

Όπως εξακριβώθηκε, συνολικά έχουν διαπράξει εκατό διαρρήξεις, εκ των οποίων ενενήντα τρείς στην περιοχή των Αχαρνών, έξι στον 'Αγιο Στέφανο και μία στο Καπανδρίτι. Σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξαν και δύο αρπαγές τσαντών στην περιοχή των Αχαρνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...