Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Tρόμος: τοξικομανής χαράκωσε & λήστεψε 19χρονη φοιτήτρια στη λεωφορειακή γραμμή β10!


Εξοργισμένοι επιβατικό κοινό και κάτοικοι Αγ. Δημητρίου! Πάγωσε η 19χρονη φοιτήτρια όταν ξαφνικά λίγο μετά την επιβίβαση της στο Λεωφορείο Β10, από την 17η στάση (Αγίου Δημητρίου), ένοιωσε στο πλευρό της το μαχαίρι, που κρατούσε ένας τοξικομανής που
επιβιβάστηκε κι αυτός, από την ίδια στάση. 

Ρυπαρός και βρωμερός ο τοξικομανής άρχισε να ψιθυρίζει «Μην βγάλεις άχνα, σε μαχαίρωσα τώρα. Έχω Aids, θα σε μαχαιρώσω για να σε κωλύσω… Δώσ’ μου τώρα το κινητό και το πορτοφόλι σου». Το περιστατικό αυτό συνέβη την Τρίτη 18 Ιουνίου, στο δρομολόγιο Β 10, που πέρασε από την 17η στάση του Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, ώρα 15.30 μ.μ., όπου επιβιβάστηκε η 19χρονη φοιτήτρια, πηγαίνοντας για εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο.

Για να επανέλθουμε στο περιστατικό, τρομαγμένη η φοιτήτρια, δεν τόλμησε να μιλήσει και του έδωσε ότι ζητούσε. Στην 9η στάση, μόλις άνοιξε η πόρτα, ο τοξικομανής κατέβηκε τροχάδην. Την ώρα που έκλεισε ο οδηγός την πόρτα, με κλάματα η κοπέλα φώναξε βοήθεια, είπε για την χαρακιά και την ληστεία. Μια κοπέλα συνομήλικη της πήγε δίπλα της να την βοηθήσει, ενώ ένας άλλος επιβάτης, που είδε τον τοξικομανή να τρέχει, ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει, για να συλλάβει τον τοξικομανή. Δυστυχώς, ο οδηγός ή δεν άκουσε ή έκανε πως δεν άκουσε και δεν σταμάτησε…

Στη συνέχεια η κοπέλα που συμπαραστάθηκε στο θύμα, αποβιβάστηκαν στη στάση πριν την πλατεία Αγίων Αναργύρων και κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό, ζητώντας την παρέμβαση τους. Αμέσως ο Διοικητής έδωσε εντολή σε ομάδα ΔΙΑΣ όπου κατευθύνθηκε στην 8η και 9η στάση, για αναζήτηση του τοξικομανή. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να επαληθεύσει την καταγγελία που έκανε προ δύο μηνών, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου, με θέμα : «Επικίνδυνοι τοξικομανής στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου», που έχει ως εξής:

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Θέμα : Επικίνδυνοι ναρκομανείς στα σοκάκια του Αγίου Δημητρίου, άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.

Δύο χρόνια τώρα, στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, με αφετηρία την Λεωφόρο Δημοκρατίας , καταφθάνουν κατά δεκάδες ή εικοσάδες εξαρτημένοι, όλων των εθνοτήτων και κατακλύζουν τα σοκάκια της περιοχής , οδός Βαρδουσίων , Οδυσσέα Ελύτη, Γεωργίου Δροσίνη, Αρτέμιδος, Μόρνου, Καβάφη, Μπόσδα και ξανακαταλήγουν στη Λεωφ. Δημοκρατίας.

Μπορεί η αστυνόμευση στην εν λόγω περιοχή να είναι ιδιαίτερα εμφανής, όλο το εικοσιτετράωρο, όμως σειρά γεγονότων και περιστατικών, ειδικότερα τον τελευταίο μήνα, καταδεικνύουν πολύ χειρότερες καταστάσεις. Οι κλοπές τσαντών και οι ληστείες μοναχικών κατοίκων της περιοχής που δια μέσω των αναφερομένων οδών, μεταβαίνουν στο φούρνο για ψωμί, στη Λαϊκή της Μπόσδα, στο SUPER MARKET, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Την τελευταία εβδομάδα αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, έζησαν την φρίκη της απειλής, της επιθετικότητας, ακόμα και της ληστείας.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αχαρνών. Τα συμπέρασμα είναι πως οι ανάμεσα στους δεκάδες εξαρτημένους των τελευταίων ημερών, υπάρχουν άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα στην ληστεία και το έγκλημα. Υπάρχουν ευρήματα, μαχαίρια και σφαίρες. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν οι ζωές των κατοίκων της περιοχής ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του, διατυπώνει την κραυγή αγωνίας του για τυχόν ανεπιθύμητο τραγικό συμβάν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου ως εξής :

Α. Καλεί τους κατοίκους της περιοχής να τηρήσουν τα παρακάτω έκτακτα μέτρα ασφάλειας:

Να προσέχετε πολύ όταν κυκλοφορείτε, στις οδούς Βαρδουσίων, Μόρνου, Γεωργίου Δροσίνη, Οδυσσέα Ελύτη, Μπόσδα και Λεωφ. Δημοκρατίας, από την Αττική Οδό έως το Ηρώων, ιδιαίτερα δε μετά την δύση του ηλίου και τις νυχτερινές ώρες. Να αποφεύγετε να κρατάτε τσάντες και οτιδήποτε προκαλεί επίθεση ληστείας. Προγραμματίστε να πηγαίνετε για τις αγορές σας ή στην Εκκλησία, όχι ένας – ένας, αλλά κατά δυάδες ή τριάδες, για να αποφύγετε τυχόν επίθεση ή ληστεία. Φροντίστε να γνωρίζετε τα τηλέφωνα των γειτόνων σας, ώστε να υπάρχει άμεση αλληλοενημέρωση σε οποιοδήποτε επεισόδιο δείτε στους συγκεκριμένους δρόμους. Και μην ξεχνάτε να κλειδώνετε τις εξώπορτες των σπιτιών σας.

Β.Καλεί την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο

Να προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας, τόσο στην ηγεσία της Αστυνομίας, όσο και στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα συζήτησης, την λήψη μέτρων ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής όπως:

Α). Ψήφισμα Κήρυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου, Πύργουθι και Αυλίζας σε διαρκεί ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Β). Εικοσιτετράωρη παρουσία αστυνομικού οργάνου στην γωνία Λεωφ. Δημοκρατίας και Βαρδουσίων

Γ). Εικοσιτετράωρη παρουσία αστυνομικού οργάνου στην γωνία Βαρδουσίων και Γεωργίου Δροσίνη.

Δ). Κατάθεση προτάσεων για την οριστική απομάκρυνση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών από την περιοχή και την πόλη.

Κύριε Δήμαρχε

Η κατάσταση στην περιοχή Αγίου Δημητρίου έχει φτάσει πλέον στο όριο να θρηνήσουμε θύματα, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αναμονές ή δοκιμασίες. Ενεργοποιήστε όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από τους νόμους της Πολιτείας και του Συντάγματος, ακόμα και με προσφυγές στην δικαιοσύνη, με την επίκληση της παράβασης καθήκοντος, ζητώντας ακόμα και την αναγνώριση της νόμιμης διάθεσης των ναρκωτικών ουσιών στους χρήστες. Εν κατακλείδι, κάντε ότι είναι δυνατόν να σωθεί από αυτή την καταστροφή, η ιστορική πόλη των Αχαρνών, πριν να είναι αργά.

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου

acharnorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...