Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Προϊόντα «χωρίς μεσάζοντες» στο Κερατσίνι


Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εδώ και πολύ καιρό στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών προς όφελος της κοινωνίας που χειμάζεται...
από την πρωτοφανή οικονομική κρίση έχει στήσει ένα πρότυπο παζάρι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, στο οποίο οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα πολύ υψηλής ποιότητας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Ετσι, και αυτή την Κυριακή, , από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι (απέναντι από το Δημαρχείο).

«Ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους που συμμετείχε στο «κίνημα για φθηνά προϊόντα», ενάμιση χρόνο πριν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής.
«Από τότε τόνιζα ότι για να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτυχθεί αυτό το «κίνημα» θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα καταναλωτών το οποίο θα εμποδίσει τους μηχανισμούς, που φθάνει το φαγητό ακριβό στο τραπέζι μας και θα πάρει οργανωμένα ανάλογες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό οι δημότες μας αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες του Δήμου. Κάθε Κυριακή καθιερώθηκε «λαϊκή αγορά» με προϊόντα χωρίς μεσάζοντες και από τον περασμένο χρόνο έχει γίνει θεσμός πλέον στην πόλη μας» πρόσθεσε.
Συγκεκριμένα τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι: όσπρια, ρύζι, αλεύρι, ζυμαρικά, μέλι, κρασί, πατάτες, καρότα, τυροκομικά και οπωροκηπευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...