Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Προειδοποίηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, για απεντάξεις έργων


Αυστηρή προειδοποίηση, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε φορείς υλοποίησης (Δήμους και Διοικήσεις Νοσοκομείων) ότι τα έργα τους θα απενταχθούν άμεσα από το ΠΕΠ Αττικής, σε περίπτωση που... τις επόμενες ημέρες δεν αποδείξουν ότι υπάρχει πρόοδος και ότι τα έργα θα προχωρήσουν άμεσα σε κατασκευή και απορρόφηση πόρων.

Συγκεκριμένα, ήδη ο Περιφερειάρχης Αττικής προχώρησε στην απένταξη του έργου ανάπλασης των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής, προϋπολογισμού 8 Εκατομμυρίων Ευρώ, γιατί εμφάνιζε αναιτιολόγητη καθυστέρηση στη δημοπράτησή του επί 18 μήνες.

Επίσης, άμεσο κίνδυνο απένταξης αντιμετωπίζουν:

σειρά έργων παιδικών σταθμών που για πλέον των 2,5 ετών από την ένταξή τους δεν έχουν σύμβαση, όπως οι παιδικοί σταθμοί στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 Εκατομμυρίων Ευρώ,
έργα που, ενώ εντάχθηκαν το 2010 και έχουν σύμβαση, δεν εμφανίζουν καμία απορρόφηση τρία χρόνια μετά την ένταξή τους στο ΠΕΠ, όπως ο παιδικός σταθμός στα Άνω Λιόσια του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων Ευρώ.

Παράλληλα, τον ίδιο κίνδυνο απένταξης αντιμετωπίζουν έργα εξοπλισμών νοσοκομείων που καθυστερούν να συμβασιοποιηθούν και να πραγματοποιήσουν πληρωμές και απορρόφηση. Τέτοια έργα είναι:

η προμήθεια 30 ασθενοφόρων και δεκαπέντε κινητών μονάδων από το ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. Ευρώ,
η προμήθεια συστημάτων ψηφιακής απεικόνισης στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», προϋπολογισμού 1,2 Εκατομμυρίων Ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Όπως απεντάχθηκε το έργο της ανάπλασης στον Άγιο Παντελεήμονα, έτσι είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε και σε άλλες απεντάξεις, οι οποίες αφορούν σε παιδικούς σταθμούς, σε εξοπλισμό νοσοκομείων της Αττικής και σε προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Τα χρήματα δεν πρέπει να χαθούν και δεν θα αφήσουμε να χαθούν. Στη θέση όσων έργων απεντάσσονται θα μπαίνουν ώριμα έργα που περιμένουν εδώ και μήνες να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση, σε έργα οδοποιίας, αναπλάσεις και σε παιδικούς σταθμούς. Από τον προηγούμενο Νοέμβριο έχω προειδοποιήσει τους φορείς υλοποίησης για τις απεντάξεις. Κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...