Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. απομάκρυνε 100 εισβολείς από τον ΧΥΤΑ Φυλής

Διαγωνισμός για ιδιωτική εταιρεία φύλαξης στις 24 Δεκεμβρίου


Προληπτική παρουσία της αστυνομίας, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα με την αποκομιδή και τελική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική την περίοδο των Χριστουγέννων ζητά ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός με αφορμή τη σημερινή είσοδο περίπου 100 ατόμων στον ΧΥΤΑ Φυλής.


Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής αποκαταστάθηκε, μετά από την προσωρινή διακοπή που προκάλεσε σήμερα το πρωί η είσοδος πλήθους αθιγγάνων και λαθρομεταναστών, κατόπιν της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές της αρμόδιας υπηρεσίας, στον ΧΥΤΑ εισήλθαν μαζικά, από πολύ νωρίς περίπου 100 άτομα, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες της υγειονομικής ταφής, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και από τη 13:30 ο ΧΥΤΑ ξανάνοιξε τις πύλες του για τους εξυπηρετούμενους δήμους.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση της ΕΛΑΣ, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε να ενισχυθεί η προληπτική παρουσία της αστυνομίας, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα με την αποκομιδή και τελική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι στον ΧΥΤΑ Φυλής κατασκευάστηκε νέο τοιχίο περίφραξης μήκους 200 και ύψους 2,5 μέτρων στο βορειοδυτικό τμήμα της εγκατάστασης που συνορεύει με το γκαράζ του Δήμου Αθηναίων και ενισχύθηκε το υφιστάμενο τοιχίο μήκους 100 μέτρων στο δυτικό τμήμα του ΧΥΤΑ που υπερυψώθηκε κατά 1,5 επιπλέον μέτρο φτάνοντας πλέον τα τρία μέτρα καθ’ ύψος.

Επίσης στις 24 Δεκεμβρίου ο ΕΔΣΝΑ διενεργεί ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης μετά από όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ανάδειξη αναδόχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...