Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα μέσω... κομμωτηρίων

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Έλληνες που διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


Δύο Έλληνες, ένας 52χρονος κι ένας 42χρονος συνελήφθησαν από την αστυνομία για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων. 


Ο 52χρονος συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στον Πειραιά, όταν μπήκε σε κομμωτήριο και αγόρασε με πλαστό χαρτονόμισμα 50 ευρώ ένα πακέτο περιποίησης μαλλιών αξίας 18 ευρώ, και αφού πήρε τα ρέστα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Το βράδυ της ίδιας μέρας (18/12) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, συνέλαβαν στο Νέο Κόσμο τον 42χρονο συνεργό του.

Στην κατοχή του 52χρονου, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι 22 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, 12 ναρκωτικά δισκία, 2 τετράδια με διευθύνσεις κομμωτηρίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και το 260 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, οι δύο συλληφθέντες εδώ και 6 μήνες προμηθεύονταν και στη συνέχεια κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αγορά προϊόντων περιποίησης μαλλιών από κομμωτήρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο 73 ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους κομμωτηρίων σε διάφορες περιοχές όπως στον Πειραιά, Κερατσίνι, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη, κ.λπ.

Στα σπίτια τους μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 131 συσκευασίες προϊόντων περιποίησης μαλλιών, 6 φύλλα με διευθύνσεις κομμωτηρίων σε διάφορε περιοχές, 41 επιταγές διαφόρων Τραπεζών, 22 αθεώρητα φύλλα τιμολογίων και αποδείξεων, 4 φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, 51 σφραγίδες, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 1 εκτυπωτής.

Σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσαν πέντε 5 καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες είχε καταδικασθεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 14,5 ετών, για παραβάσεις φοροδιαφυγής, χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., προσκόμιση εικονικών φορολογικών στοιχείων, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...