Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Από την Ελευσίνα αρχίζει η δωρεάν διανομή γάλακτος σε σχολεία

Από σχολεία της Ελευσίνας θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη, η υλοποίηση του μέτρου της επιδότησης κατανάλωσης γάλακτος σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανασίου Τσαυτάρη.

Το υπουργείο υλοποιεί, για πρώτη φορά, το συγκεκριμένο κοινοτικό μέτρο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων της χώρας να καταναλώνουν γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο από κοινοτικούς πόρους.

Το μέτρο εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, έχει σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και την προώθηση του φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος, με έμμεσο στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.

Στην Ελευσίνα το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την αρωγή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Συμμαχία για την Ελλάδα», μέλος της οποίας είναι και ελληνική γαλακτοκομική εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το γάλα του προγράμματος, όπως είπε ο υπουργός, θα διατίθεται είτε στα κυλικεία με τη μειωμένη τιμή είτε θα διανέμεται δωρεάν στην περίπτωση που το ποσό της ενίσχυσης συμπληρωθεί από άλλους πόρους που ενδεχομένως διαθέτουν ορισμένοι φορείς (π.χ. σύλλογοι γονέων κτλ.).

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσαυτάρης, «σύντομα θα αξιοποιήσουμε και το έτερο μέτρο της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, καθώς αποτελεί σημαντική προτεραιότητά μας η υιοθέτηση ενός υγιεινού προτύπου διατροφής από τα παιδιά. Μάλιστα στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ τα δύο αυτά προγράμματα θα διευρυνθούν σημαντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...