Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ …Ο ΔΗΜΟΣ

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Τεράστιο κακό στην υγεία, μεγάλο πρόβλημα στο περιβάλλον. Ήταν σαν 1000 τζάκια.

 

Επί ώρες οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης αλλά και των γύρω περιοχών ανέπνεαν χτες ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ αέρα από τη μεγάλη φωτιά που άναψε ο ίδιος ο δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης για να κάψει επάνω από 120 φορτηγά κλαδιών, επίπλων αλλά και απορριμμάτων που είχε μαζέψει έξω από το ημιτελές κλειστό γήπεδο, στα σύνορα με τη Μεταμόρφωση και λίγα μέτρα μακριά από το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Η ατμόσφαιρα ήταν δραματική για μικρούς και μεγάλους που είδαν ξαφνικά στον ουρανό τεράστιους καπνούς και δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία δέχτηκαν δεκάδες κλήσεις και κάποιοι από τους κατοίκους ένοιωσαν την ανάγκη να ζητήσουν ακόμα και τη βοήθεια γιατρού.
Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος που επισκέφτηκε την ώρα της φωτιάς το χώρο και διαπίστωσε από πρώτο χέρι ότι οι συνθήκες ήταν τραγικές, έθεσε το θέμα με την έναρξη του  δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου για ανεύθυνες ενέργειες και ζήτησε από το δήμαρχο κ. Φωκιανό εξηγήσεις. «Δεν μπορεί κανένας λογικός άνθρωπος να εξηγήσει αυτές τις πράξεις του δήμου. Πράξεις που δημιουργούν προβλήματα στην υγεία των κατοίκων και μολύνουν το περιβάλλον. Αυτό που συνέβη προσβάλει την πόλη μας, που δέχτηκε από τον ίδιο το δήμο ένα μεγάλο οικολογικό πλήγμα» τόνισε.
Και συνέχισε:
«Την ώρα που ένα και μόνο τζάκι δημιουργεί πρόβλημα και σχεδιάζεται η ελεγχόμενη λειτουργία τους είναι εύκολο να αντιληφθούμε τι σημαίνει να αναπνέουμε τα μολυσμένα αέρια από 1000 τζάκια ταυτοχρόνως και μάλιστα αναμμένα με επίσημε απόφαση του δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...