Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δυναμικό παρών του δήμου Ωρωπού στη μεγάλη συγκέντρωση κατά των διοδίων


Μεγάλη αποδοχή από τους δημότες του Ωρωπού είχε το γενικό κάλεσμα των Δήμων για συμβολική κατάληψη των διοδίων Αφιδνών, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών για νέες αυξήσεις ύψους 60% αλλά και τοποθέτηση νέων διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη.



Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος μαζί με τους Δημάρχους Διονύσου, κ. Γ. Καλαφατέλη και Κηφισιάς, κ. Ν. Χιωτάκη, ως εντολοδόχοι των αποφάσεων των πρόσφατων έκτακτων Δημ. Συμβουλίων, εξήγησαν στους συγκεντρωμένους το κοινό μέτωπο που έχουν θεσπίσει ενάντια στην δυσβάστακτη πολιτική των διοδίων που ακολουθείται καθώς και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αν δε βρεθεί ικανοποιητική λύση από το Υπουργείο. Παράλληλα στο πλευρό των Δημάρχων βρέθηκαν και οι Μητροπολίτες Κηφισιάς-Αμαρουσίου και Ωρωπού, κκ Κύριλλος και Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρας. Επιπλέον την κινητοποίηση των Δήμων τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Γιώργος Πάτνζας, Βασίλης Κυριακάκης, οι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», κ. Παύλος Χαϊκάλης, κα Ραχήλ Μακρή, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιάννης Γκιόκας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθ. Ζεμπίλης, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, φορείς και εκπρόσωποι Συλλόγων.


Ο κ. Οικονομάκος στη σύντομη ομιλία του έδωσε το στίγμα της ΟΡΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ που κυριαρχεί στον Δήμο Ωρωπού για την άδικη και «ντροπιαστική» όπως την χαρακτήρισε πολιτική των διοδίων που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στις πλάτες των δημοτών μας. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Όχι άλλες άδικες αποφάσεις που επιβαρύνουν τους δημότες μας. Ο κάτοικος και ο επισκέπτης του Δήμου μας δεν είναι δυνατόν να πληρώνει τα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα.

ΦΤΑΝΕΙ
ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜH ΠΑΡΕΚΕΙ
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΜΠΕΓΜΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Η ΟΡΓΗ μας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ. Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους στην Ελλάδα, με 9 δημοτικές ενότητες, 13 οικισμούς, και χιλιάδες πολίτες που μπροστά στον κίνδυνο είναι ενωμένοι και μονιασμένοι. Αυτή η ενότητα, αυτός ο Πολιτισμός είναι το όπλο μας, είναι η δύναμή μας και πάνω απ’ όλα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να πετύχουμε στον αγώνα μας. Σας δίνω τον λόγο μου, ότι θα παλέψω μέχρι τέλους μαζί με τους συναδέλφους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Φορείς, Συλλόγους, ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ για να κερδίσουμε:

Την αξιοπρέπεια που μας ανήκει.

Την Ανάπτυξη για τον τόπο μας

Την βελτίωση των συνθηκών ζωής

Την συνέχεια του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.».

Επίσης ο Δήμαρχος Ωρωπού σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά Μέσα έκανε λόγο για το δίκιο του Δημότη να αντιστέκεται σήμερα και ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Ωρωπού να έχει εγκαταστημένους 8 σταθμούς διοδίων και να υφίσταται το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τις τεράστιες αυξήσεις που επίκεινται να φτάνουν μέχρι και το 60%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...