Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Παραμύθια στη δημοτική βιβλιοθήκη Περιστερίου

Για μικρούς και μεγάλους!


Παραμύθια γνωστά από τις παραδόσεις των λαών, αλλά και καινούργια, αφηγούνται κάθε Σάββατο παραμυθάδες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Περιστερίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Λέσχη Παραμυθιού». 

Οι αφηγητές, σύμφωνα με την Νίκη Καρκούλια, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, είναι άνθρωποι με μεράκι, που έχουν το χάρισμα να αφηγούνται. «Οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν και αρκετοί που το κάνουν επειδή τους αρέσει. Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι εθελοντική» λέει. Οι ώρες παρακολούθησης είναι από τις 11 μέχρι τις 12 το μεσημέρι, όπου παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως έντεκα ετών με τη συνοδεία των γονιών τους, έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν όμορφα παραμύθια, στα οποία συμμετέχουν διαδραστικά με ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι.


Μάλιστα σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Αλέξανδρο Πάτση, οι γονείς δείχνουν να απολαμβάνουν τα παραμύθια κι έτσι από την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησε πρόγραμμα αφήγησης παραμυθιών για… μεγάλους. Το πρόγραμμα αυτό θα γίνεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα και οι μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν παραμύθια ειδικά γι’ αυτούς, τα οποία θα τους ταξιδεύουν σε έναν κόσμο μακριά από τα προβλήματα της ζωής. «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά και τους γονείς»ε πισημαίνει ο κ. Πάστης.

Μία από τους εθελοντές αφηγητές του προγράμματος, είναι η Χριστίνα Δημοπούλου, η οποία από το 2010 ασχολείται με τα παραμύθια επαγγελματικά. «Μου αρέσουν πολύ τα παραμύθια. Με παρηγορούν. Όταν διηγούμαι παραμύθια στα παιδιά, προσπαθώ να τα κάνω να νιώσουν ότι έχουν φτερά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Επίσης είναι ένας τρόπος, να τα ξεκολλάμε από το σπίτι και την τηλεόραση» λέει.

Η ίδια συμμετέχει και στις αφηγήσεις για τους μεγάλους για τους οποίους επισημαίνει πως «προσπαθούν να πάρουν κουράγιο από αυτό κι εμείς τους βοηθάμε να πάνε τη ζωή τους παρακάτω. Τα παραμύθια γλυκαίνουν λίγο τη ζωή τους. Τους μαλακώνουν την ψυχή…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...