Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σ. Πανάς

Για το θέμα της πώλησης του Αστέρα


«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα σχέδιο αξιοποίησης που θα καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον της μοναδικής περιοχής μας»


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σπύρου Πανά με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,  με αντικείμενο το σχέδιο πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης.


Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τη θέση του Δήμου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο σχέδιο που προωθείται, καθώς αυτό προβλέπει την τσιμεντοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης, μέσω της αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης στην έκταση αυτή. Για το λόγο αυτό και απορρίπτει κάθε διαδικασία και σχέδιο «δήθεν αξιοποίησης» της έκτασης, που θα έρχεται σε αντίθεση με τα όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ 254/Δ/2004 .

Όπως επεσήμανε ο Σπύρος Πανάς «Ο Δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει σε νομικό επίπεδο, για να αποτρέψει  την καταστροφή της περιοχής. Παράλληλα θα κινητοποιήσουμε κάθε κάτοικο προκειμένου να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια σε αυτό το σχέδιο». Το μόνο μοντέλο αξιοποίησης που δέχεται η τοπική κοινωνία ότι μπορεί να υπάρξει για το ακίνητο του Αστέρα, είναι να διατηρηθεί ο τουριστικός χαρακτήρας και να μην χτιστεί στην έκταση αυτή ουσιαστικά μια νέα πόλη, στα όρια της ήδη υπάρχουσας.

Στο τέλος της συνάντησης, o Δήμαρχος Σ. Πανάς επέδωσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...