Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σ. Πανάς

Για το ζήτημα της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης


Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, στο πλαίσιο των επαφών του με πολιτικούς παράγοντες της χώρας για ζήτημα του Αστέρα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.  


Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Δήμαρχος Σ. Πανάς ανέπτυξε αναλυτικά στον Υφυπουργό τις θέσεις του Δήμου σχετικά με το σχέδιο αξιοποίησης του Αστέρα όπως αυτό διαμορφώνεται από το ΕΣΧΑΔΑ.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος «ο Δήμος δεν είναι αντίθετος στην πώληση του Αστέρα, αλλά στους όρους της πώλησης αυτής, γι αυτό και απορρίπτει κάθε διαδικασία και σχέδιο «δήθεν αξιοποίησης» της έκτασης, που θα αλλάζει το χαρακτήρα της από τουριστικό σε οικιστικό» εξηγώντας ότι «η ευθύνη της πολιτείας, είναι μεγάλη, γιατί έρχεται σε ρήξη με τον ίδιο της τον εαυτό, αναιρώντας όλα  όσα προβλέπονται από το ΦΕΚ 254/Δ/2004, για την θωράκιση της περιοχής από άναρχες μορφές ανάπτυξης.

Με την απόφασή αυτή ρητά και κατηγορηματικά η πολιτεία τοποθετεί τον Αστέρα στη Ζώνη 2δ, όπου είναι η ζώνη προστασίας φυσικών και αρχαιολογικών στοιχείων, επιτρέποντας αποκλειστικά την ανάπλαση των υφιστάμενων τουριστικών χρήσεων».

Ο κ. Πανάς ξεκαθάρισε ότι «Ο Δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει σε νομικό επίπεδο, για να αποτρέψει  την καταστροφή της περιοχής», τονίζοντας ότι Δήμος και κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν να χτιστεί στην έκταση αυτή ουσιαστικά μια νέα πόλη, στα όρια της ήδη υπάρχουσας.

Στο τέλος της συνάντησης, o Δήμαρχος Σ. Πανάς επέδωσε στον κ. Μηταράκη το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...