Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Διεθνή ΜΜΕ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τον γύρο του κόσμου κάνουν δημοσιεύματα και ανταποκρίσεις για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη χθες τα ξημερώματα στο Κερατσίνι.


Το Reuters αναφέρεται στην επίθεση αλλά και στην έρευνα της αστυνομίας σε γραφεία του κόμματος.

Οι Financial Times τιτλοφορούνται "Η Ελλάδα παλεύει με την σκιά της Χρυσής Αυγής" με την δημοσιογράφο να κάνει αναφορά στα αυξανόμενα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις και να τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή πάτησε στην απελπισία των Ελλήνων δίνοντάς τους ένα στόχο για να εκτονώσουν τον θυμό τους.

Από την μεριά του, ο βρετανικός Guardian σημειώνει ότι η χώρα μας προσανατολίζεται στην απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος της Χρύσης Αυγής μετά την σύνδεση του κόμματος με την δολοφονία ενός αριστερού μουσικού.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro συνδέει στον τίτλο της την χθεσινή γενική απεργία με μια πολιτική όπως λέει δολοφονία. Σημειώνει ότι οι απεργιακές διαδηλώσεις έγιναν σε βαρύ κλίμα μετά την δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

Τα μεγαλύτερα μέσα της Γαλλίας δημοσιεύουν στις ανταποκρίσεις τους το χρονικό της δολοφονίας.

Το δελτίο του Euronews τόνισε ότι το νεοναζιστικό κόμμα επωφελήθηκε από την κρίση και την έκρηξη της ανεργίας ώστε να γίνει το τρίτο κόμμα της χώρας και να μπει στο κοινοβούλιο μόλις πριν από ένα χρόνο.

"Πολιτική δολοφονία συνταράσσει την Αθήνα", λέει η γερμανική Suddeutche Zeitung επισημαίνοντας ότι "οι Έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί, χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους που θεωρούν τέτοιους".

"Μετά την δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο. Ο δράστης είχε στενές σχέσεις με τους νεοναζί. Ο αρχηγός τους, Νίκος Μιχαλολιάκος, μέλος του κοινοβουλίου προανήγγειλε συγκέντρωση των οπαδών του στον τόπο της αιματοχυσίας. Πιο προκλητικά δεν γίνεται", υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.

Η ιταλική Republicca γράφει στον τίτλο της: "Δολοφονία αντιφασίστα ράπερ στην Αθήνα. Ομολόγησε εξτρεμιστής της Χρυσής Αυγής".

Η Wall Street Journal τιτλοφορείται "Δολοφονία στην Ελλάδα αυξάνει τους φόβους για πολιτική βία" και περιγράφει το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κάνοντας παράλληλα εκτενή αναφορά στην αντιμεταναστευτική ρητορική του νεοναζιστικού μορφώματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...