Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα FUTURE LIBRARY του Ιδρύματος Νιάρχου στο Δήμο Πεντέλης


Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Βιβλιοθήκης του Δήμου Πεντέλης στο Πρόγραμμα Future Library του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» πραγματοποιήθηκε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων την περίοδο 17 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2013 στην κατασκήνωση, στο
Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου και στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης, καθώς και στην αίθουσα καλλιτεχνικής έκφρασης του νέου κλειστού γυμναστηρίου Μελισσίων, με συμμετοχή παιδιών του Δήμου Πεντέλης, εθελοντών και εμψυχωτών του προγράμματος Future Library. Η γκάμα των δράσεων ήταν μεγάλη…


Επαφή με τη φύση, αθλητισμός, πικ νικ στο δάσος και παραμυθοϊστορίες, χρωματιστά κορδελάκια στα δέντρα του δάσους, αναγνώσεις βιβλίων, χρώματα του ουράνιου τόξου, φως και ηλιοβασιλέματα, καπέλα και μουσική, ζάρια και ιστορίες, κολάζ, πάτσγουρκ, επιτραπέζια παιχνίδια, γεωμετρία και origami, μαύρες τρύπες, κόκκινοι γίγαντες και άσπροι νάνοι…

Το Σεπτέμβριο 2013 οι δράσεις του προγράμματος Future Library θα συνεχιστούν με ενεργή συμμετοχή των σχολείων του Δήμου Πεντέλης.

Λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις αυτές:

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ

«Το γιατί… δεν έχουμε όλοι το ίδιο χρώμα» των παιδιών απαντήθηκε …χρωματίζοντας τα δένδρα! Στολίσαμε με χρωματιστά κορδελάκια τα δένδρα στο δασάκι μας και διαβάζοντας το ομώνυμο βιβλίο με την εμψυχώτρια μας κα. Κυριακή Γάσπαρη.

ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των άστρων… ακολουθώντας ένα αστέρι για να δούμε πως γεννιέται και πότε πεθαίνει. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης για να ερμηνεύσουν τις «Μαύρες τρύπες, κόκκινους γίγαντες, και άσπρους νάνους» με ξεναγό την Κυριακή Γάσπαρη

Η ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με πολύ κέφι, διάθεση και παίζοντας σκάκι, τα παιδιά «γνωρίστηκαν» με τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης μας, που είναι δωρεάν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με αυτό τον ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο τα παιδιά επικοινώνησαν με τους « Βασιλιάδες, Βασίλισσες, , αξιωματικούς, πύργους, άλογα, πιόνια» και με τις οδηγίες της Κυριακής Γάσπαρη, είδαν την μεγάλη σκακιέρα της ζωής με τις σωστές ή αδέξιες κινήσεις των παικτών , για να αποτιμηθούν αργότερα από την ιστορία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΡΟΥΛΗ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα η μέρα μας ήταν ξεχωριστή !!! Η Ολυμπιονίκη μας Άννα Βερούλη και ο σύζυγός και προπονητής της Νίκος Μιχαλόπουλος , παρουσίασαν στα παιδιά το νέο τους βιβλίο «Μαραθώνιος Ονείρων». Ο μαραθώνιος όπως μας είπαν παραλληλίζεται με την ίδια τη ζωή, τις ανηφόρες της και τις κατηφόρες της, τη μοναξιά της και τη βοή της, τα πάνω της και τα κάτω της.

Μέσα από την εμπειρία τους στον αθλητισμό και τα εφόδια που έδωσε στη ζωή τους, γέμισαν δύναμη και αποτυπώνονται σε τρεις μόνο λέξεις «Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ»!

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Ένας φακός και λίγο γάλα!! ήταν αρκετά για να δούμε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου! Το αερόστατο δεν ήταν πλέον δύσκολο να το δημιουργήσουμε και μόνοι μας!!! Ένα υποβρύχιο ήταν αποκλειστικά δικό μας !!! Ονειρευτήκαμε το ηλιοβασίλεμα στο ποτήρι μας …..και ναι ήταν αλήθεια!!!

Τόσα, μα τόσα πολλά πειράματα με απλά υλικά έμαθαν τα παιδιά από την εμψυχώτρια Τίνα Νάτσου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...