Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«Τσάκωσαν» σπείρα που διακινούσε νοθευμένα ποτά

Σπείρα ελληνοβουλγάρων που διακινούσε νοθευμένα ποτά, τις γνωστές μπόμπες, σε όλη την Αττική και τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας της Νίκαιας.

Πρόκειται για τρεις Βούλγαρους και τρεις ΄Ελληνες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς την στιγμή που μετέφεραν 5000 μπουκάλια νοθευμένων ποτών σε νταλίκα διεθνών μεταφορών με συρόμενο και επικαθήμενο όχημα καθώς και μέσα σε ένα ΙΧ τα οποία σκόπευαν να τα πάνε σε αποθήκη σε περιοχή της Δυτικής Αττικής για να τα αποθηκεύσουν.

Οι ελληνοβουλγαρική σπείρα διακινούσε τα νοθευμένα ποτά σε όλη την Αττική τα δύο τελευταία χρόνια. Τα ποτά κατασκευάζονταν στην Βουλγαρία και στη συνέχεια με νταλίκες διεθνών μεταφορών τα έφερναν στην Ελλάδα. Σε ερώτηση των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας της Νίκαιας στους κακοποιούς σχετικά με τον τρόπο που τα έφεραν στη χώρα αυτοί απάντησαν: «Τα περνούσαμε χωρίς κανένα έλεγχο από τα σύνορα μια και που οι τελωνειακοί ποτέ δεν μας ελέγχουν».

Αξίζει να τονιστεί ότι περίπου το 60% του περιεχομένου της κάθε φιάλης είναι οινόπνευμα με σχεδόν ελάχιστη ή και ανύπαρκτη ποσότητα του ποτού.

Πρόκειται για ποτά με ουίσκι, βότκα, κονιάκ και δεκάδες άλλα είδη ποτών που καταναλώνονται αφειδώς σε καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα της Αττικής και της επαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...