Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας.

Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των πολιτών, που δε μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα ούτε με τα έξοδα για τη διατροφή τους, φανερώνει η αυξημένη κίνηση που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο και ειδικά από το Σεπτέμβριο και μετά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής γνωρίζοντας ότι στην λίστα των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου περιλαμβάνονται και 90 παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (52 φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια), τα οποία εκτός από την ανάγκη για επιβίωση έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, πρόσφερε γραφική ύλη και σχολικές σάκες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην ανάγκη των καιρών και στη συνεργασία όλων, πιστεύοντας ότι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς των συνδημοτών μας.

Ο Δήμαρχος σε δήλωση του, αναφέρθηκε: «Όπως αντιλαμβάνεστε οι οικογένειες των παιδιών αυτών αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και την γραφική ύλη που προσδιορίζεται από τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Όλοι μαζί, ας συνεχίσουμε να προωθούμε το μήνυμα ότι η ανιδιοτελής προσφορά για την κοινωνική ευημερία και τον εθελοντισμό, είναι δείκτης πολιτισμού μιας χώρας, προάγει την κοινωνική εξέλιξη και συντελεί στη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Είναι σημαντικό οι συμπολίτες μας να μας συναντούν μπροστά τους με ουσιαστικές πράξεις και όχι με λόγια. Κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για κάποιους από εμάς που έχουν πραγματικά ιδιαίτερα έντονη ανάγκη. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας, τους φορείς αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις που προσέφεραν τα σχολικά προϊόντα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο».Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Τσαλίκογλου Γιάννης που όπως πάντα υπερέβαλε «εαυτό» για να δοθούν οι προμήθειες προς ανακούφιση των οικογενειών δήλωσε: «Η προσφορά όλων όσων μας στήριξαν καταδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει ενώ αποκτά μεγαλύτερη συμβολική αξία καθώς έρχεται σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...