Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία το Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η Πίνδος''

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετεινό Φθινοπωρινό Ηπειρώτικο αντάμωμα, αφιερωμένο στην ξενητιά, του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η Πίνδος'', το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012.

Η εκδήλωση αυτή κρίθηκε μεγαλειώδης ως προς την συμμετοχή, γιατί ήταν πέραν των προσδοκιών, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν εχθρικές και τα πρωτροβρόχια των ημερών ήταν κακός σύμμαχος. Παρά ταύτα χιλιάδες Ηπειρώτες και φίλοι της περιοχής προσήλθαν στην εκδήλωση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να μείνουν όρθιοι για αρκετές ώρες.

Η συμμετοχή του κόσμου και η ποιότητα της εκδήλωσης, αλλά και το προσεγμένο γλέντι που ακολούθησε, φανέρωσαν την σοβαρή δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο, από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον άξιο Πρόεδρο του και πρωτομάστορα αυτού, Γρηγόρη Ζιάκκα, που ακατάπαυστα προσφέρουν.

Το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας, αλλά και τα χορευτικά της Ομοσπονδίας αποδήμων Μουργάνας και του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης που απέδωσαν παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα και πολλά μπράβο για το άρτιο της παρουσίας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου αφού αναφέθηκε για την Ήπειρο και την ξενητιά, παρουσίασε περιληπτικά τις δράσεις του Συλλόγου και το αγκάλιαμα του από την τοπική κοινωνία της Γλυφάδας και την εκτίμηση και αποδοχή της δουλειάς όλων των μελών.

Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό του Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής Ηπειρωτικής οργάνωσης, αναφέρθηκε ειδικά στο γεγονός ότι το ξεπέραμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία, περνάει και μέσα από την επιστροφή στις ριζές μας και ότι η ηπειρώτικη κουλτούρα και παράδοση είναι αντίδοτο στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Είπε χαρακτηριστικά ότι η οικονομική κρίση που τόσο βάναυσα πλήττει τον ελληνικό λαό, έκανε και ένα καλό, την δραστηριοποίηση περισσότερων απόδημων στις αποδημικές οργανώσεις που έχουν μετατραπεί σε πόλο συγκέντρωσης των Ηπειρωτών και συμμετοχή τους στα δρώμενα, που είχε υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια λόγω της πλαστής ευμάρειας και των καταναλωτικών προτύπων που είχαν ''κατακυριεύσει'' ακόμη και τους Ηπειρώτες, ένα λαό που είναι κοντά στην πατρίδα του και τα ήθη και έθιμα της πατρώας γης.

Το Ηπειρώτικο Πανηγύρι τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας Ζωή Ντούγκα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Νίκος Σπέγγος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Χρήστος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού Βαγγέλης Βάσσιος, Πρόεδροι αποδημικών Συλλόγων άλλων περιοχών της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Αθηνά Λιγνού.

Κόντρα στον καιρό, κυριολεκτικά και μεταφορικά το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, οι παρευρισκόμενοι στο Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η Πίνδος'', έζησαν μια συγκινητική βραδιά, όπου περίσσεψε το κέφι, το γλέντι και η ευχάριστη ηπειρώτικη κυριολεκτικά ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...