Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2012 ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ

Ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών», οργανώνει τον Πολιτιστικό Οκτώβρη στην Σαλαμίνα, ξεκινώντας στις 6 Οκτωβρίου, στις 8 το βραδυ, με την ποιητική βραδιά «Νύχτα γεμάτη ποιήματα, νύχτα γεμάτη μάγια…», όπου θα ακουστούν ποιήματα του Ντίνου Κουμπάτη και μεγάλες ελληνικές μουσικές επιτυχίες, καθώς και ποίηση Κωνσταντίνου καβάφη από την διεθνους φήμης ηθοποιό Μαργκαρίτα Τζέπα.

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωΐ, θα λάβει χώρα το 28ο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζού Λόγου, αφιερωμένο στον θεατρικό συγγραφέα Δημήτρη Μπόγρη και τον ποιητή Αλί Ποντρίμια. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση της λογοτεχνικής επετηρίδας «Αλμανάκ 2011» και άλλων εκδόσεων

Το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, στις 8, θα λάβει χώρα το Διεθνές Φεστιβάλ Μονολόγου Αρχαίου και Κλασσικού Δράματος με συμμετοχή μεγάλων και καταξιωμένων ηθοποιών, όπως της Μαργκαρίτα Τζέπα, του Αναστάς Νίκα, της Βερονίκ Ντιντιέ, κ. ά., και των Ελλήνων Γιώργου Κανέλη, Χριστίνας Μανδέκη, Τερέζας Ιατροπούλου, Παντελή Γαρείου, Χαράς Κολιού, Αριστέας Σιγάλα, Ηλία Γκατσονίδη, Εύης Μοσκοβάκη, Μαρίας Πολυχρονάκη, Ντίνας Σαρρή, Ήρας Λανγκόζη, Σούζης Φωτίου, Χρυσούλας Σοφίου, Γιώργου Παπαδόπουλου, κ.ά.

Θα ακολουθήσει μία βραδιά κιθάρας και έντεχνου τραγουδιού με τον Γιάννη Σαρρή στις 20 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ καθώς και μία τιμητική εκδήλωση για την αοιδό Μαρία Μπεγνή με συμμετοχή μουσικών, τραγουδιστών, χορωδιών και χορευτικών στις 21 Οκτωβρίου, και πάλι στις 8 το βράδυ.

Στον Πολιτιστικό Οκτώβρη, θα λάβει επίσης μέρος η Γυναικεία Χορωδία «Πρωτόκλητος» υπό την διεύθυνση της μουσικού Θεώνης Μούλτου, θα λειτουργήσει Έκθεση Εικαστικών και θα υπάρξει και «θεατρικό παιχνίδι» για παιδιά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΓΡΗΣ» - ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...