Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κόντρα στον ...καιρό το αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.

Ο μύθος που ακούει στο όνομα Πετρολούκας Χαλκιάς, έπαιξε και για τα χορευτικά του Συλλόγου Ηπειρωτών, αλλά και για τον κόσμο, κατεβαίνοντας στην πλατεία.

Το δυναμισμό που τον διακρίνει, την διείσδυσή του στην τοπική κοινωνία, αλλά και την ικανότητά του να κάνει σωστές επιλογές, πιστοποίησε, με το αντάμωμα που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2012, στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.
 Ο αρχαιότερος, ιστορικά, Σύλλογος της πόλης των Άνω Λιοσίων, κατόρθωσε να γεμίσει έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο και μάλιστα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς η απειλή της βροχής ήταν αισθητή, σε όλη την διάρκεια της συναυλίας και του πανηγυριού.

 Το κατόρθωμα οφείλεται στην παρουσία του μεγαλύτερου μουσικού της παραδοσιακής μουσικής, που είναι, κατά γενική παραδοχή, ο Πετρολούκας Χαλκιάς και στη μαζικότητα του Ηπειρώτικου στοιχείου, στα Άνω Λιόσια και στην ευρύτερη περιοχή. 
Απτόητος ο γερόλυκος και αειθαλής, παρά τα 78 του χρόνια, Πετρολούκας, αγνόησε επιδεικτικά τη βροχή και κατά τη συνήθειά του δε στρογγυλοκάθισε στην πίστα.

Κατέβηκε στα τραπέζια για να πιάσει το σφυγμό και να νιώσει την ανάσα του κόσμου, που τον άκουγε με δέος.
 Ήταν ένα αυθεντικό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, παρά τισ διαρκείς ψιχάλες κι έφερε στην πόλη τα ακούσματα του βουνού, όπως επιδιώκει ο Πετρολούκας, που για το μόνο που ανησυχεί είναι μήπως ξεστρατίσουν από την παράδοση οι νέοι.

 Και δεν αποτελεί μόνο επιτυχία του Συλλόγου, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων που διατηρούν οι Ηπειρώτες, όπως εξομολογήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Ρούσσας.

Αλλά και των απλών μελών του Συλλόγου που έδωσαν το 5ευρω για την είσοδο, μετά του ποτού και του αντίδοτου στο .ξεροσφύρι, που δεν ήταν άλλο από δύο συνοδευτικά σουβλάκια.
 Όπως και των εθελοντών που πρόσφεραν και προσφέρουν, καθημερινά, εθελοντική εργασία για τους σκοπούς του Συλλόγου και τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ο Χρήστος Ρούσσας, ο οποίος παρέλαβε, περήφανος, την τιμητική πλακέτα που του απένειμαν τα παιδιά του χορευτικού, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο.


www.fylarxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...