Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοί είναι οι βουλευτές της λίστας των 32 του ΣΔΟΕ

Μία ερώτηση στη Βουλή για τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη και η απάντηση του υπουργού, κ. Στουρνάρα, επανέφερε  το αίτημα για δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών, νυν και πρώην.

Το έγγραφο του υπουργού, Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Είναι φυσικό το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν".

Λίγο μετά σημειώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για "32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων".

Η διακομματική επιτροπή της Βουλής, ανάμεσά σε αυτούς και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατάρτισε την λίστα με τα ονόματα, περίπου 30 στον αριθμό, όλοι τους βουλευτές ή υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.

Όλων τους οι λογαριασμοί και τα πόθεν έσχες (των προηγούμενων χρόνων) ερευνήθηκαν αναλυτικά από ορκωτούς λογιστές και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.

Σύμφωνα, με το Πρώτο Θέμα, σε μόνο τέσσερις περιπτώσεις η υπόθεση στάλθηκε στην Εισαγγελία.

Μία από αυτές τη γνωρίζουμε όλοι, πρόκειται για το θέμα που ανέκυψε με τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά ενός εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο.

Επίσης εστάλησαν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις που αφορούσαν στον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλο, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σ. Λιβανό αλλά και το συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κ. Δρούτσα.

Για άλλους δεν υπήρξε συνέχεια, όπως για το Γ. Ιωαννίδη ο οποίος είχε δηλώσει μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, αλλά και τις συζύγους των Γ. Αλογοσκούφη, Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Ακόμη, δεν υπήρξε συνέχεια για το βουλευτή των ΑΝΕΞ, Π. Μελά και της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου.

Εκροές χρημάτων προς το εξωτερικό υπήρξαν ακόμα, αλλά δικαιολογημένες, μέσω πόθεν έσχες, από τη σύζυγο του Σ. Βαλυράκη και τη σύζυγο του Γ. Ορφανού και τους πρώην βουλευτές Γ. Τρυφωνίδη και Μ. Μαυρομμάτη.

Την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο εξωτερικό επικαλέστηκαν ο σύζυγος της πρώην βουλευτού, Β. Μπουζάλη και η σύζυγος του Ν. Σηφουνάκη.

Η πρώην ευρωβουλευτής Σ. Ράπτη, ο νυν Άκης Γεροντόπουλος, η επίσης πρώην βουλευτής Ε. Βόζενμπεργκ, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο Α. Κράτσας εξήγησαν επίσης΄πως μετέφεραν χρήματα για κάλυψη δανείων.

Τέλος δεν αξιολογήθηκε ως "σοβαρή", και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια, η υπόθεση της Ε. Κουντουρά και των πρώην βουλευτών, Δ. Πιπεργιά, Σ. Ματζαπετάκη και Ν. Κόρτσαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...