Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πετυχημένο το 1ο Πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα νότια.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα νότια.

400 περίπου άτομα παραβρέθηκαν στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Και τις δύο ημέρες την παράσταση έκλεψε το κουκλοθέατρο και ο παιδότοπος όπου τα πιτσιρίκια το γλέντησαν με την καρδιά τους, επίσης η τρυφερή όσο και επίκαιρη ταινία του Άκι Καουρισμάκι «το λιμάνι της Χάβρης» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ στο πάρτυ ξεφαντώσαμε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το φεστιβάλ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με μία πολύ καλή συναυλία που μας ταξίδεψε με τις μουσικές αναζητήσεις όπως και μας ανάγκασε να σηκωθούμε και να χορέψουμε στο τέλος της βραδιάς.

Παράλληλα, στο γόνιμο προβληματισμό που αναπτύχθηκε και στις δύο συζητήσεις αποτυπώθηκε η έλλειψη βαθύτερων σχέσεων και συντονισμού των αντικαπιταλιστικών κινήσεων και σχημάτων πόλης αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν. Επίσης, αποτέλεσε κοινή τοποθέτηση ότι απαιτούνται μεγάλα βήματα στην οργάνωση της πολιτικής και κινηματικής δράσης σε σχέση με το μέτωπο του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ με την υλική και πρακτική τους προσφορά, όπως και τα συγκροτήματα που έπαιξαν χωρίς χρηματική αμοιβή.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετείχατε στο φεστιβάλ και του δώσατε ζωή και δυναμισμό.

Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια υποσχόμαστε ότι δεν θα αργήσουμε να το επαναλάβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...