Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την απεργία και οι φαρμακοποιοί σε Αθήνα & Πειραιά

Ακαρπη απέβη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Αττικής , και Πειραιά.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού επί των αιτημάτων τους και συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την εξόφληση των οφειλών, καθώς και για την ισχύ έως το τέλος του έτους των όρων της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών, κάτι όμως που δεν πήρε. Την Τετάρτη συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου με πρόταση από τον κ. Λουράντο, τη συνέχιση της κινητοποίησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, δήλωσε ότι δίνει πίστωση χρόνου στο υπουργείο έως το τέλος του μήνα προκειμένου να δοθεί λύση σε κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα.

Έτσι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, υιοθετώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Την αυτονομία των εκπροσώπων των φαρμακοποιών στη λήψη αποφάσεων στη γενική συνέλευση του κλάδου και τον κεντρικό ρόλο της συνέλευσης του ΠΦΣ επισημαίνει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Οι αντιπρόσωποι δεν είναι τηλεκατευθυνόμενοι, ούτε έρχονται στη συνέλευση με προηλειμμένες αποφάσεις και ούτε μπορούν να δεσμευτούν από όποιες αποφάσεις έχουν προηγηθεί της κορυφαίας διαδικασίας που είναι η γενική συνέλευση του ΠΦΣ» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...