Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φόροι από το πρώτο ευρώ – Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

- Εταιρεία θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να γλιτώνουν φόρους
- Ανεβάζουν στο 30% η φορολογία στα μπλοκάκια
- “Οδηγός” οι αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών για όλους


Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα έσοδα. Οι πολίτες στο σύνολό τους ανεξάρτητα από το εισόδημα θα πρέπει να πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ.

Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου που προς το παρόν θεωρείται δεδομένο για τους ελεύθερους επαγγελματίες μελετάται να καταργηθεί και για μισθωτούς και συνταξιούχους (στο μέλλον όχι άμεσα σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες).

Ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια. Δεν είναι άλλα από τη φορολόγηση της πρώτης κατοικίας και των αγροτεμαχίων, του σπιτιού και και των χωραφιών δηλαδή που δεν αποφέρουν κανένα όφελος στον ιδιοκτήτη, αλλά στο όνομα της αύξησης των εσόδων του κράτους φορολογούνται.

Έτσι και το εισόδημα. Ανεξάρτητα από το ύψος του θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Ίσως παραμείνει ένα μικρό αφορολόγητο όριο της τάξης των 2.000 ή 3.000 ευρώ, ωστόσο επί της ουσίας η αύξηση των φόρων θα είναι μεγάλη για όλους.

Παράδειγμα θα μπορεί να αποτελέσει το σχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Ακόμη και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι, εργαζόμενοι δηλαδή με μόνιμη σχέση εργασίας με μια εταιρεία και χαμηλά εισοδήματα θα χάσουν το αφορολόγητό τους.

Αυτό με λίγα λόγια θα σημάνει 500 ευρώ επιπλέον φόρο το χρόνο για όλους.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...