Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επιμένουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ – Επίσχεση εργασίας για ακόμα μία εβδομάδα

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη 19/9/2012 θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Οι ίδιοι τονίζουν πως δεν θα σταματήσουν την επίσχεση εργασίας μέχρις ότου πιστωθούν τα οφειλόμενα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Η ανακοίνωση των γιατρών

«Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012 καθώς και ιατρικές επισκέψεις από τον Μάιο του 2012, κατά παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει στους συναδέλφους ιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ χρωστά και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Τέλος θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011», σημειώνουν οι γιατροί και ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ερωτήματα που παραμένουν.

«Σε περίπτωση που η συνάντηση πραγματοποιηθεί και υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις και δεσμεύσεις είμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας σε ένδειξη συμπαράστασης προς την βαλλόμενη ελληνική Κοινωνία. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε μέχρις ότου πιστωθούν οι λογαριασμοί των ιατρών τα ανωτέρω ποσά, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...