Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Στόχος η τουριστική κίνηση στον Πειραιά

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον δήμαρχο Πειραιά Μιχαλολιάκο

Η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στο Πειραιά κατ’ επέκταση στην νησιωτική χώρα μέσω του  σχεδιασμού των συγκοινωνιακών έργων σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την επέκταση του μετρό και του τραμ στον Πειραιά, οι μονοδρομήσεις οδικών αρτηριών που έχει ζητήσει ο Δήμος και η υπογειοποίηση της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά. Για το θέμα των μονοδρομήσεων θα γίνει συνεννόηση με την Αττικό Μετρό.

Ο δήμαρχος  κατέθεσε επίσης πρόταση για αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα προς τους τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα μας μέσω του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στον Πειραιά. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, απομάκρυνση παράνομων κατασκευών από κοινόχρηστους χώρους, ανακαίνιση όψεων κτιρίων, έργα πρασίνου, κ.α. Η πρόταση αυτή θα εξετασθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...