Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οριστικό, κλείνει η ΔΟΥ Κορωπίου - αντιδράσεις

Λουκέτο βάζουν, από την 1η Οκτωβρίου, σαράντα εννέα εφορίες σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων έντεκα βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ από την ίδια ημερομηνία μετονομάζονται άλλες τριάντα έξι.

Στην Αττική, θα κλείσουν οι εφορίες Κορωπίου, ΙΕ’ Αθηνών, ΚΒ’ Αθηνών, ΙΘ’ Αθηνών, ΚΓ’ Αθηνών, Ιλίου, Άνω Λιοσίων, Χολαργού, Αργυρούπολης, ΚΑ’ Αθηνών, και Κορυδαλλού. Η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα του Κορωπίου μεταφέρεται στην Παλλήνη, των ΙΕ’ Αθηνών και ΚΒ’ Αθηνών στην Α’(Α’ Β’ Γ’) Αθηνών, της ΙΘ’ Αθηνών στην ΙΓ’ Αθηνών, του Ιλίου στους Αγ. Ανάργυρους, του Χολαργού στην Αγ. Παρασκευή, της Αργυρούπολης στην Ηλιούπολη, της ΚΑ’ Αθηνών στο Ψυχικό και του Κορυδαλλού στη Νίκαια. Οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των εφοριών που κλείνουν, μετανομάζονται.

Με την ίδια απόφαση ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.

Επίσης, ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής όλων των νομών της χώρας, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε νομού.

Οι οργανικές θέσεις των ΔΟΥ, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις τους.

Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.

Ο προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας.

Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της ΔΟΥ υποδοχής.

Τέλος, σε όσες ΔΟΥ υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της ΔΟΥ της οποίας αναστέλλεται.

Αντιδράσεις στο Κορωπί

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου θα συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Κων/νου 47), τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 14:30’, για συζήτηση και λήψη απόφασης που αφορά την άμεση κινητοποίηση του Δήμου σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την αναστολή της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ.

Επίσης, ο Δήμος Κρωπίας τη Δευτέρα στις 14.30 συγκαλεί έκτακτη συνάντηση Δημάρχων Παιανίας, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου αλλά και Λαυρεωτικής εργαζομένων και επαγγελματιών για την εξέταση της κατάστασης ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση και θα παρθούν αποφάσεις περαιτέρω κλιμάκωσης της αντίδρασης των Δήμων.

Ως απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει η Δημοτική Αρχή Κρωπίας την απόφαση της ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών για αναστολή της λειτουργίας των εφοριών, μεταξύ των οποίων και του Κορωπίου, που εξυπηρετεί (κεντροβαρικά) του πολίτες των Καλυβίων, του Κορωπίου, του Μαρκοπούλου και της Παιανίας-Γλυκών Νερών.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης αναφερόμενος στα γεγονότα, τόνισε ότι όταν πέρσι το 2011 από δημοσιεύματα και διαρροές ανακινήθηκε θέμα κατάργησης της Δ.Ο.Υ του Κορωπίου στο πλαίσιο μνημονιακών πολιτικών αντέδρασε έντονα ο Δήμος και ζήτησε άμεση συνάντηση με τον τότε Υφ. Οικονομικών κ. Κουσελά. Όμως από την τότε ηγεσία του Υπ. Οικονομικών (Υπουργός ήταν ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου) δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση στις συνεχείς αιτήσεις του. Οι μόνες επαφές ήταν με υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Κρωπίας για τις αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν προβλέπεται άμεσα να γίνει καμία τέτοια κίνηση. Η εφορία παρέμεινε στο Κορωπί και η απόφαση μετατέθηκε για μετά τις εκλογές. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο με ομόφωνή απόφασή του από το 2011 (αποφ. 202/2.08.2011) καταδίκασε κάθε σκέψη κατάργησης της Εφορίας Κορωπίου. Μετά την εκλογή της νέας Κυβέρνησης και η νέα ηγεσία του Υπ. Οικονομικών είναι διαρκώς απασχολημένη λόγω της ενασχόλησής της με τα νέα μέτρα και την τρόικα.

Ως εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής θεωρεί ότι είναι αυτή η απόφαση και ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας Γεώργιος Σπέλλας και καταδικάζει αυτή την προσπάθεια αποδόμησης των δημοσίων υπηρεσιών και απομάκρυνσής τους από το Κορωπί. Υπάρχει μάλιστα έντονος προβληματισμός στους Δήμους που θίγονται, μήπως αυτή η απόφαση κρύβει και άλλους σχεδιασμούς που αφορούν μικροπολιτικές, τοπικιστικές και άλλες στοχεύσεις συμφερόντων, που προσπαθούν να αναδείξουν την Παλλήνη ως πολιτικό-διοικητικό κέντρο της Ανατολικής Αττικής με αντίστοιχα ωφελήματα στο εγγύτερο μέλλον, διχάζοντας και με αυτό τον τρόπο το κοινό μέτωπο της Αυτοδιοίκησης ενάντια στα νέα μέτρα μείωσης των Κοινών Αυτοτελών Πόρων και της συνολικής οικονομικής κατάρρευσής της.

Η απόφαση 202/2.08.2011) του Δ.Σ Κρωπίας για τη μη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Κορωπίου : «Η διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Κορωπίου στην πόλη μας είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθούν οι πολλαπλές οικονομικές επιπτώσεις που θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και προκειμένου να μην υποστούν ταλαιπωρία οι φορολογούμενοι της περιοχής, καθώς και οι πολλές υπηρεσίες, λοιποί φορείς και πάσης φύσεως ανώνυμες εταιρείες που στεγάζονται στην πόλη μας, και εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. Διαβιβάζει την παρούσα απόφαση στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου αυτό να λάβει υπόψη τα παραπάνω, και να διατηρήσει την εν λόγω Δ.Ο.Υ. Κορωπίου στον τόπο της μέχρι σήμερα λειτουργίας της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...