Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος.

Με αυξημένο το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης πολλοί Ηλιουπουλίτες (Ηπειρώτες και μη) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, και προσήλθαν στα γραφεία του Συλλόγου, όπου πραγματοποιήθηκε (26 Σεπτεμβρίου 2012), η εξάμηνη προγραμματισμένη από το σύλλογο αιμοδοσία.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Σπέγγος μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, κάθε εξάμηνο, από το 1986, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, διοργανώνει αιμοδοσία στην οποία σχεδόν όλα τα μέλη μας καθώς και αρκετοί από τους κατοίκους της Ηλιούπολης, εθελοντικά προσφέρουν αίμα για όσους έχουν ανάγκη.

Είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας που έγινε θεσμός και κάθε εξάμηνο όλο και περισσότερα άτομα συμμετέχουν, όλο και περισσότερο αίμα συλλέγεται και γίνεται ζωή για τους συνανθρώπους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κι εγώ προσωπικά πιστεύω πως η σημερινή ημέρα είναι μια χαρούμενη και ελπιδοφόρα γιορτή αγάπης, ανθρώπινης αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς.»

Είναι αλήθεια ότι η προσφορά του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης είναι σημαντική και ουσιαστική, «σχεδόν σαράντα χρόνια ο Σύλλογός μας συμμετέχει αληθινά όχι μόνο στα πολιτιστικά, αλλά και στα κοινωνικά τεκταινόμενα της Ηλιούπολης, τιμώντας τις παραδόσεις αλλά και τις Ηπειρώτικες αξίες», δήλωσε η έτερη ψυχή του Συλλόγου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Κωστούλας.

Σε τόσο δύσκολες εποχές, όχι μόνο χρειάζονται τέτοιες δραστηριότητες, αλλά είναι ανάγκη να επαινούνται και να προβάλλονται ως παράδειγμα. Η κοινωνική προσφορά και η προϋπόθεσή της, η κοινωνική συνείδηση, είναι αξίες στις οποίες στηρίχτηκαν και μεγαλούργησαν, όπου γης, οι Ηπειρώτες, γι’ αυτό αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στους Ηπειρώτες της Ηλιούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...