Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μουσουλμάνοι Ελλάδας: «Ο μεγαλύτερος ρατσιστής είναι ο Πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ
Ο μεγαλύτερος ρατσιστής στην Ελλάδα είναι ο πρωθυπουργός», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να καταδικάσει την αμερικανική ταινία που προσβάλλει τον Προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, αλλά και τις βίαιες ενέργειες ακραίων μουσουλμάνων.


Ο κ. Ελγαντούρ αφού δήλωσε ότι οι ακρότητες που σημειώνονται σε πολλές χώρες δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου, περιέγραψε τις καταστάσεις που βιώνουν σήμερα οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα όπου, όπως σημείωσε, «στερούνται αξιοπρεπούς χώρου λατρείας καθώς και νεκροταφείου».

Αναφερόμενος στον κ. Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «ο μεγαλύτερος ρατσιστής στην Ελλάδα είναι ο Πρωθυπουργός». Και για την άποψή του αυτή επικαλέστηκε προεκλογικές αναφορές του Πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχαριστήσει την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση έκτασης στο Σχιστό προκειμένου να γίνει μουσουλμανικό νεκροταφείο αλλά επέκρινε την ολιγωρία της Πολιτείας που δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθεί η δωρεά.

Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ επισήμανε ότι αυτή την στιγμή όλοι οι πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη διεξάγονται σε μουσουλμανικές χώρες. Οπως προσέθεσε «οι μουσουλμάνοι τάσσονται κατά της βίας και της προσβολής της θρησκευτικής πίστης» και σημείωσε ότι «οι ακρότητες δεν μπορεί να ταυτίζονται με μια θρησκεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρενέβησαν με τοποθετήσεις τους γνωστοί θεολόγοι και κοινωνιολόγοι ενώ διαβάστηκε μήνυμα και του Γραμματέα θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Καλατζή.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...