Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αμεσα θα κατεδαφισθούν όσα αυθαίρετα «εμφανιστούν» σε προσφάτως καμμένες δασικές εκτάσεις της Αττικής

Να μην ανεγερθεί κτίσμα σε εκτάσεις που κάηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ανατολική Αττική, ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος ο οποίος με παραγγελία του προς τις αρμόδιες αρχές δίνει εντολή να προχωρούν «πάραυτα» σε κατεδαφίσεις στις περιπτώσεις ανέγερσης οικοδομών σε καμένες δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις.

Η παραγγελία του εισαγγελέα απευθύνεται προς όλα τα αρμόδια Δασαρχεία, Πεντέλης, Καπανδριτίου, Πάρνηθας, Λαυρίου, Αιγάλεω και Μεγάρων, προς τα οποία ζητά να επιδείξουν αυξημένη επαγρύπνηση για τον κίνδυνο ανέγερσης αυθαίρετων κτισμάτων στις δημόσιες και ιδιωτικές δασικές περιοχές που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ζητά, επίσης, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή με επίβλεψη στις περιοχές εκείνες που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες.

Ο κ. Σακελλάκος ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου και δίνει εντολή να γίνονται συλλήψεις και παραπομπή κάθε παρανομούντα στο Αυτόφωρο. Βάσει του εγγράφου του εισαγγελέα, τα αρμόδια Δασαρχεία οφείλουν:

1. Να εποπτεύουν και να επιτηρούν αδιαλείπτως τις καμένες δημόσιες και ιδιωτικές δασικές εκτάσεις και κυρίως τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. Σε περίπτωση που αντιληφθούν την έναρξη οικοδομικών εργασιών για την κατασκευή κτίσματος ή τη φύτευση ελαιοδέντρων, οφείλουν είτε από μόνοι τους είτε με τη συνδρομή άλλων αρχών (δήμοι, περιφέρεια, αστυνομία) να προβαίνουν πάραυτα στην κατεδάφιση και την καταστροφή των αυθαιρέτων.

2. Να προβαίνουν στη σύλληψη και παραπομπή των υπαιτίων στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στην κατάσχεση των μηχανημάτων και των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν.

3. Να ενημερώνουν τους εισαγγελείς ποινική δίωξης και τους εισαγγελείς περιβάλλοντος ζητώντας τη συνδρομή τους.

Οι δασάρχες, σύμφωνα με την παραγγελία Σακελλάκου, υποχρεούνται πλέον να υποβάλλουν το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα αναλυτική κατάσταση στους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών για τις υποθέσεις που επιλήφθηκαν και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί.

Εποπτεύων εισαγγελέας της όλης διαδικασίας ανέλαβε ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, Επαμεινώνδας Βρακατσέλης.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...