Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΑΡ - Οικονόμου: Οι νέες πυρκαγιές επιβεβαίωσαν δυστυχώς τις τραγικές ελλείψεις

Δήλωση του Βουλευτή Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου σχετικά με τις πυρκαγιές στο Δήμο Λαυρεωτικής:

"Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο Δήμος Λαυρεωτικής βρέθηκε αντιμέτωπος με καταστροφικές πυρκαγιές αυτή την φορά στην Κερατέα. Έχουμε ήδη ζητήσει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και σχετικής ερώτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου (Αρ. Πρωτ. 82/12-07-2012) να ανακηρυχθεί ο Δήμος πυρόπληκτος και να του διατεθούν τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να προχωρήσει τάχιστα στα απαραίτητα έργα και στην αποκατάσταση των ζημιών.
Οι νέες πυρκαγιές επιβεβαίωσαν δυστυχώς τις τραγικές ελλείψεις στο ζήτημα της προστασίας κατά των πυρκαγιών, ελλείψεις που οφείλονται κυρίως στις πολιτικές περικοπών των κονδυλίων πυροπροστασίας των Δήμων, στην έλλειψη πυροσβεστικών μέσων λόγω προφανούς ελλείψεως κονδυλίων και στην έλλειψη σχεδιασμού αντιμετώπισης πολλών μετώπων πυρκαγιάς. Η Δημοκρατική Αριστερά ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να κάνει ότι είναι δυνατόν για να καλυφθούν όλα τα επιχειρησιακά κενά σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Ζητάμε επίσης να ανακηρυχθεί άμεσα ο Δήμος Λαυρεωτικής πυρόπληκτος και να εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις για τους πυρόπληκτους Δήμους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να γίνουν έγκαιρα τα απαραίτητα έργα προστασίας από τις πλημμύρες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...