Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Επανεξετάζονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Αργοσαρωνικού

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη θα έχουν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών προκειμένου να αναζητήσουν λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει στα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν τον Πειραιά με τα νησιά του Αργοσαρωνικού.


Το Δίκτυο θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου και ο Αντιδήμαρχος Σπετσών κ. Σπύρος Φαρδέλλος ενώ θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των νησιών Σπέτσες, Ύδρα και Πόρος.

Τα προβλήματα με τα δρομολόγια έθεσαν σε δραματικούς τόνους στο τελευταίο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών οι εκπρόσωποι του Πόρου και των Σπετσών, καθώς και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, με αφορμή την απόσυρση από τη γραμμή άλλων δύο πλοίων της Hellenic Seaways. Το ταχύπλοο «Flying Cat 2» και το συμβατικό «Νεφέλη» βγήκαν από τη γραμμή λόγω πώλησης.

Ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου μιλώντας στο «Βήμα» ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση του ταχύπλοου δεν προβλέπεται αντικατάστασή του από άλλο ισοδύναμο σε χωρητικότητα σκάφος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα νησιά όπως οι Σπέτσες, η Υδρα και ο Πόρος. Αυτή τη στιγμή συμβατικό πλοίο πηγαίνει μόνο ως τον Πόρο και καλοκαιριάτικα τα άλλα νησιά εξυπηρετούνται μόνο από ένα καταμαράν και τρία δελφίνια.

Αυτό σημαίνει ότι η διαθεσιμότητα των θέσεων σε σχέση με πέρυσι μειώνεται κατά 30%, γεγονός που έχει σοβαρό αντίκτυπο στις τουριστικές επιχειρήσεις. Στην Υδρα, για παράδειγμα, υπάρχουν 1.200 θέσεις πελατών σε καφετέριες και τα εισιτήρια που διατίθενται για το νησί δεν ξεπερνούν τα 200! Η πολιτεία «δημιουργεί άγονα νησιά μία ώρα μακρύτερα από τον Πειραιά» λέει ο κ. Κεχαγιόγλου.

Μετά την συνάντηση με τον υπουργό η αντιπροσωπεία του Δικτύου θα έχει συνάντηση με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Hellenic Seaways πού δραστηριοποιείται στα νησιά του Αργοσαρωνικού για να συζητήσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Ακολούθως θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα και με Έλληνες ευρωβουλευτές.Υπενθυμίζεται πως το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών προετοιμάζει προτάσεις για τα δρομολόγια των πλοίων που θα κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Θαλασσίων Υποθέσεων και στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...