Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Οι δήμαρχοι τρέχουν για την παραλιακή ζώνη

Θορυβήθηκαν οι Δήμαρχοι της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού από τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας...
κυβέρνησης, για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, που ξεκινά από το Φάληρο και φτάνει μέχρι το Σούνιο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από το Φάληρο ως το Σούνιο δίνοντας έτσι μεγαλύτερες υπεραξίες και στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Αυτό το μεγαλόπνοο έργο θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση μεγάλων εκτάσεων δημόσιας ιδιοκτησίας, που για να προχωρήσει όμως χρειάζεται τη σύνεση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, και πρωτίστως της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σύσκεψη

Οι Δήμαρχοι τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί θα χάσουν τα έσοδα που τους αποφέρουν οι παραλίες. Έτσι λοιπόν θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να συζητήσουν εκτενώς το θέμα της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, να καθορίσουν από κοινού την ανάπτυξη που προσδοκούν για τους δήμους του παραλιακού μετώπου και να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ενημερωθούν για το σχεδιασμό που προωθεί η κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τόσα χρόνια τι;

Φρόνιμο θα ήταν όμως να είχαν κινηθεί νωρίτερα, αποτρέποντας τα σχέδια των καταπατητών που εμποδίζουν μάλιστα και την προσπέλαση προς τη θάλασσα. Σήμερα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου βλέπεις περιφράξεις, αυθαίρετες κατασκευές, νυχτερινά κέντρα και κατακερματισμένες υποδομές αναψυχής και διασκέδασης.

Τέλος θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την καταλληλότητα των νερών, γιατί δεν είναι δυνατόν μετά από ανάλυση των υδάτων οι δικές μας παραλίες να δίνουν τα ίδια στοιχεία με εκείνες της περιβαλλοντικά επιβαρυμένης Ελευσίνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...