Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Συγκέντρωση Φαρμάκων στο Γέρακα, στη Δάφνη, στο Νέο Ηράκλειο

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου που, παρά την απαγορευτικά υψηλή θερμοκρασία, προσήλθε στις πλατείες κατά συρροή για να προσφέρει φάρμακα στα πλαίσια της δράσης "Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία" που διοργανώνουν όλο το καλοκαίρι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλιστους πολίτες. Με 223 εθελοντές γιατρούς 28 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, αποτελεί το ΠΡΩΤΟ Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Περισσότεροι από 3000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φαρμακα.

"Κάνουμε έναν συνεχή αγώνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, των συνανθρώπων μας που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, βρέθηκαν σε ενα ασφαλιστικό κενό, χωρίς οποιαδήποτε πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Ευχαριστούμε τον ΣΚΑΙ που είναι αρωγός στον αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τα απαραίτητα φάρμακα και τις χρόνιες αγωγές των ανασφάλιστων συμπολιτών μας" δήλωσε χαρακτηριστικά από το Γέρακα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε και τις τρείς πλατείες συλλογής φαρμάκων.

Στην Πλατεία Μακεδονιας του Γέρακα παρευθερησε ο Δήμαρχος Παλλήνης-Γέρακα, κος Αθανάσιος Ζούτσος και η Αντιδημαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΣΚΑΙ κα Δώρα Γιαννακάκη και ο εθελοντής ορθοπαιδικός μέλος του ΙΣΑ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, κος Δημήτρης Μπαμπαλης.

Στο Ηρακλειο, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κος Παντελής Βαλασσόπουλος και η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Γαλακτοπούλου, από τη δημοσιογραφική ζώνη του ΣΚΑΙ οι κκ Δώρα Γερογιάννη και Νίκος Παπαχρήστου και από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής οι εθελοντές διασώστες κκ Άγγελος Γαζέτας Παναγιώτης Κούβαρης, κα Μαρία Τούμπα, καθώς επίσης και η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών Παναθηναική, κα Μαρία Γιαννίρη.

Στη Δάφνη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος κος Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Αντιδήμαρχος κος Κωνσταντίνος Χαρίσης, η υπευθυνη του Γραφείου Τύπου του ΣΚΑΙ κα Χριστίνα Μουσούλη και ο από τη δημοσιογραφική ζωνη του ΣΚΑΙ ο κος Γιώργος Κεραμιτζόγλου. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εκπροσώπησαν εκ της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η κα Κατερίνα Αυλωνίτη και εκ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η κα Ελένη Δουλιανάκη.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά φαρμάκων από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η παραλαβή τους από την εθελόντρια κα Ελένη Κουθούρη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων.

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ --- Ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Γιώργος Πατούλης---  Κωστής Δήμτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...