Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

O Δήμαρχος Πεντέλης μήνυσε την Τουρκία για τους εμπρησμούς του 1995

Τι λέει o Δήμαρχος Πεντέλης για την αγωγή που κατέθεσε κατά της Τουρκίας με την οποία διεκδικεί 50 εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση 20.000 στρεμμάτων δάσους που κάηκαν το 1995.
Η αγωγή κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας κατατέθηκε από τον κύριο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη χθες, 5/7/2012 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.


Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης

Ο Δήμαρχος Πεντέλης  διεκδικεί την πλήρη αποκατάσταση των 20.000 στρεμμάτων δάσους, που κάηκαν το 1995 και στηρίζει την ενέργεια του αυτή στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τις οποίες τη δεκαετιά του 1990 Τούρκοι πράκτορες είχαν αναλάβει να κανουν εμπρησμούς στα ελληνικά δάση.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Πεντέλης "με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κατέθεσα χθες αγωγή κατά της Τουρκίας για τις καταστροφές που έγιναν στη μεγάλη φωτιά της 21ης Ιουλίου 1995 η οποία κατέκαψε 68.844 στρέμματα δάσους μεταξύ των οποίων 20.000 στρέμματα είναι εντός των ορίων του Δήμου Πεντέλης. Η αγωγή αυτή στηρίχτηκε σε πολλά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου τον Δεκέμβριο του 2011 σύμφωνα με τα οποία ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε οτι οι φωτιές στην Ελλάδα την περίοδο αυτή ήταν αποτέλεσμα δολιοφθορών Τούρκων πρακτόρων οι οποίοι είχαν αποσταλεί στην πατρίδα μας την περίοδο 1995-1997 με χρηματοδότηση του Τουρκικού κράτους.

Οι αξιώσεις που έχουμε δεν αφορούν αποκατάσταση περιουσιακών στοιχείων σε ιδιώτες αλλά ζητάμε την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με τη φυτευση δέντρων και τη συντήρηση του δάσους στην καμμένη περιοχή η οποία παραμένει μέχρι σήμερα κρανίου τόπος. Το κόστος των διεκδικήσεων μας ανέρχεται σε περιπου 50 εκαττομύρια ευρώ.

Πάντως είναι για εμένα έκπληξη οτι  σε αυτο τον εθνικό αγώνα είμαι ολομόναχος. Μου κάνει φοβερή εντυπωση οτι κεντρική εξουσία παραμένει μακριά και φαίνεται πως είναι σαν να είναι ένα θέμα που τη φοβίζει να το ακουμπήσει. Είναι αδιανοητο ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει μια τόσο σοβαρή δήλωση και να υπάρχει απέναντι του η φωνή μόνο του Δημάρχου Πεντέλης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...