Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ένας νεκρός από τον καύσωνα – Βρέθηκε λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο, εξέπνευσε στο νοσοκομείο

- Άνδρας 40 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία
- Τους 37 βαθμούς υπό σκιά θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία
- Ακόμη πιο καυτές οι επόμενες μέρες
- Αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχετε


Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ζεστές, με υψηλότατες θερμοκρασίες. Οι ειδικοί είχαν συστήσει στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω καύσωνα.

Όμως η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε. Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μυστρά στο Περιστέρι, οι διερχόμενοι βρήκαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ήταν λιπόθυμος.

Αμέσως, κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο 40χρονος άνδρας, πολωνικής καταγωγής, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αττικόν. Δυστυχώς, όμως, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.
Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου τη θερμοπληξία.

Οι ειδικοί καλούν τις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο είναι δυνατόν.

Όλοι πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και να πίνουν πολύ νερό.

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...