Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας, έβαζε καύσιμα, χρεώνοντας τα στον δήμο

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, δήμου των βορείων προαστίων, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση και παράβαση καθήκοντος, επειδή όπως αποκαλύφθηκε, έβαζε βενζίνη σε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του και χρέωνε τα αντίστοιχα ποσά σε ακινητοποιημένη μοτοσυκλέτα του δήμου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2011, ο υψηλόβαθμος αστυνομικός βεβαίωνε με πρόθεση, αναληθή στοιχεία σε σχετικά έγγραφα για την κίνηση υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του δήμου, προκειμένου να εφοδιάζει με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι την ώρα που εφοδίασε με καύσιμα τη μοτοσυκλέτα του, από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο γραφείο κίνησης του δήμου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εντολή χορήγησης καυσίμου από το Γραφείο Κίνησης του δήμου για την υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα, μία απόδειξη από το πρατήριο για τα καύσιμα που είχε βάλει και μία εκτύπωση του πρατηρίου, στην οποία αναγράφονται τα λίτρα καυσίμου που έβαλε και η αξία που αντιστοιχεί σε αυτά. Επίσης κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας, καθώς και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

Η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, όπως διαπιστώθηκε, είναι πράγματι εκτός λειτουργίας και βρίσκεται ακινητοποιημένη στο αμαξοστάσιο του συγκεκριμένου δήμου, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...