Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Δήμος Πεντέλης: Ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος «ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012»

Ο Δήμος Πεντέλης πάλι πρωτοπόρος στην προσφορά έργου για τους πολίτες, οργάνωσε εγκαίρως την ομάδα εθελοντών για την άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση εντόνων δυσοσμιών στους κάδους απορριμμάτων και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων...
Η ομάδα Εθελοντών, με παρότρυνση Δημάρχου, παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης. Μαζί ο Αντιδήμαρχος κύριος Σάββας Βορέας.
Το Πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διατήρηση των κάδων καθαρών.
Εφαρμόζονται 3 διαφορετικές μεθόδοι:

α. Καθαρισμός με κινητό όχημα-πλυντήριο κάδων.

β. Θα διατηρούνται οι κάδοι καθαροί με επι τόπου ψεκασμούς. (Εφαρμόζονται υλικά βιοαποδόμησης των ρύπων που επικάθονται στους κάδους- Μέθοδοι μικροβίων καθαρισμού-MIKROBLAGE).

γ. Επιπρόσθετα γίνονται καθαρισμοί με ψεκασμό των κάδων με καθαριστικά υλικά επί τόπου και υλικά απόσμησης.

Το συνολικό κόστος προμήθειας υλικών για όλο το Καλοκαίρι είναι 98,00 ευρώ.
Όπως μας εξήγησαν οι τεχνικοί, το κόστος των μεθόδων αυτών είναι πολύ χαμηλό. Εκείνο που μετρά είναι η ενημέρωση, η κατάρτηση και η άμεση επέμβαση. Φυσικά, πάνω από όλα είναι η επιμονή προσφοράς για ποιότητα ζωής από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Αυτή κυρίως οδήγησε τους τοπικούς Αντιδημάρχους να ερευνήσουν και να φθάσουν σε αυτά τα πολύ καλά επίπεδα συνεχούς καθαρισμού των κάδων με εμφύτευση οικολογικών μικροβίων. (Για παράδειγμα, υπάρχουν μικρόβια που αναπτύσονται στα εσπεριδοειδή και βιοαποδομούν οικολογικά τα οργανικά φορτία χωρίς να προκαλούν δυσοσμία.)
Εφαρμόζοντας τέτοιες μεθόδους (εναπόθεση με ψεκασμό ομοίων φιλικών υλικών) μπορούν να διατηρούνται οι κάδοι καθαροί με πολύ χαμηλό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...