Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μεγάλη και συγκινητική προσέλευση του κόσμου σε Γαλάτσι και Μεταμόρφωση για να προσφέρουν φάρμακα

Συγκινητική και μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού που είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν χιλιάδες φάρμακα... στα πλαίσια της δράσης "Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία" από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Μεταξύ αυτών συλλέχθηκαν σημαντικά φάρμακα για ογκολογικούς ασθενείς, για χρόνια πάσχοντες και μικρά παιδιά.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Με 228 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ήδη 6 μήνες ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.

Περισσότεροι από 3.500 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.

"Κάνουμε έναν συνεχή αγώνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, των συνανθρώπων μας που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, βρέθηκαν σε ένα ασφαλιστικό κενό, χωρίς οποιαδήποτε πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Ευχαριστούμε τον ΣΚΑΙ που είναι αρωγός στον αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τα απαραίτητα φάρμακα και τις χρόνιες αγωγές των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί, δίπλα σε όσους μας χρειάζονται" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης ο οποίος παρευρέθηκε και στις δύο πλατείες συλλογής φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κος Πατούλης συνομίλησε με τους κατοίκους που προσέφεραν τα φάρμακά τους και παράλληλα ευχαρίστησε τους εθελοντές γιατρούς μέλη του ΙΣΑ για την άοκνη συμμετοχή τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που γίνεται έξι μήνες τώρα με συνέχεια και συνέπεια επιστημονική και κοινωνική σε κάθε επίπεδο.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά 18 μεγάλων σάκων και 11 κουτιών από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η παραλαβή τους από εθελοντές γιατρούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων.

Παρόντες σε όλη τη διάρκεια της δράσης ήταν ο Δήμαρχος Γαλατσίου κος Κυριάκος Τσίρος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κος Μιλτιάδης Καρπέτας με πολλούς συνεργάτες και εθελοντές τους.

Τον ΣΚΑΙ εκπροσώπησαν από τη δημοσιογραφική ζώνη ο κος Νίκος Παπαχρήστου, ο κος Γιώργος Κεραμιτζόγλου και ο κος Πέτρος Κιρκιλής καθώς και η κα Ράνια Κοκκινου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εκπροσώπησαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που εργάζονται σε εβδομαδιαία βάση στο Ιατρείο και παράλληλα βοηθούν στην περαιτέρω διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων που συλλέχθηκαν.

Η δράση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο 4/8/2012 με τη συλλογή φαρμάκων στους Δήμους Σαρωνίδας, Μαρκόπουλου και Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...