Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κάηκαν σπίτια από την πυρκαγιά στην Κερατέα

Πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές πριν από λίγη ώρα στον οικισμό Τρέπα του Δασκαλιού Κερατέας, από την πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις δύο σήμερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Διόνυσος. Οι φλόγες ξεπήδησαν σε έκταση με ξερά χόρα και πεύκα, κοντά σε οικισμό και λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα, είχαν περιοριστεί στο λόφο του Διονύσου.

Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα η κατάσταση στο μέτωπο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς παραμένει με δύσκολη λόγω του ισχυρού ανέμου που αναζωπυρώνει της εστίες, αλλά εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα, τρία λικόπτερα, 120 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 56 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

Το έργο πυρόσβεσης βοηθούν οι υδροφόροι των δήμων της περιοχής, καθώς και κάτοικοι οι οποίοι προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους με κάθε μέσο που διαθέτουν.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μία παιδική κατασκήνωση με 300 παιδιά που βρίσκεται στον Διόνυσο, ενώ, όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, η φωτιά, εκτός από πευκοδάσος, καταστρέψει και εκτάσεις με ελαιόδεντρα.

Επίσης, οι φλόγες κύκλωσαν τον οικισμό Τρέπες και απείλησαν το μοναστήρι το οποίο έχει εκκενωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...