Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Έκαναν ληστείες σε πεζούς και τουρίστες στην Ακρόπολη και στου Φιλοπάππου

Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της σπείρας, καθώς και τέσσερις (4) ημεδαποί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών ημεδαπών και τουριστών στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και του λόφου Φιλοπάππου.


Συνελήφθησαν στις 18-2-2014 το βράδυ στο Μοναστηράκι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Δ.Ε.Λ.Τ.Α.), τρία (3) άτομα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 16 και 17 ευρώ, και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, είχαν αφαιρέσει με τη χρήση σωματικής βίας από δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 20 ετών, τα κινητά τους τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, το τελευταίο τρίμηνο οι τρεις (3) συλληφθέντες, μαζί με έναν 17χρονο ημεδαπό και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στην περιοχή του κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Λόφο του Φιλοπάππου. Τις ληστείες τις διέπρατταν είτε με τη χρήση σωματικής βίας, είτε με την απειλή μαχαιριού και αφαιρούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες με διαφορετική δομή κάθε φορά, αλλά με διαρκή δράση, είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) ληστείες σε βάρος ημεδαπών και αλλοδαπών τουριστών στις παραπάνω περιοχές.

Επιπλέον συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 33, 46 και 47 ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ένας 17χρονος ημεδαπός, συνεργός των δραστών και οι γονείς του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...