Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής: Σύσκεψη για αποκατάσταση οδικού άξονα Αλεποχωρίου - Σχίνου

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό επισκέφτηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, ο βουλευτής Κορινθίας ΝΔ Χρίστος Δήμας, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γιάννης Μαρινάκης και ελεύθεροι επαγγελματίες, για να συζητήσουν και να πάρουν από κοινού απόφαση για ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά τον δρόμο Αλεποχωρίου- Σχίνου.

Ο εν λόγω δρόμος έχει καταστεί σοβαρά επικίνδυνος αφενός λόγω της διάβρωσης που έχει υποστεί από το θαλασσινό νερό, αφετέρου λόγω των κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί εξαιτίας συνεχών νεροποντών και πλημμυρών στην περιοχή. Επειδή ο δρόμος αποτελεί έναν σημαντικό οδικό άξονα για τους κατοίκους, οι οποίοι για να μην επιβαρυνθούν περεταίρω οικονομικά σε καιρό κρίσης τον προτιμούν, διακινδυνεύοντας την σωματική ακεραιότητά τους, καθώς επίσης η περιοχή στηρίζεται οικονομικά από τον τουρισμό, η παρέμβαση για την αποκατάσταση του κρίνεται άμεση και κατ’ επείγουσα. Στη σύσκεψη οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι πρέπει άμεσα να καταρτιστεί μελέτη, να βρεθούν οι ανάλογες πιστώσεις και να οριστεί κοινός φορέας που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα που θα καταστήσουν την οδήγηση στο σημείο ασφαλή και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση μεταξύ α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ Αττικής και Πελοποννήσου, η παρουσία της κεντρικής διοίκησης, του κου Δήμα, καθώς και ελεύθερων επαγγελματιών και πολιτών Αττικής και Πελοποννήσου που επιθυμούν διακαώς την αποκατάσταση του δρόμου, θα επιφέρει σύντομα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά μέχρι να γίνει αυτό οφείλουμε να φροντίσουμε την ασφάλεια των πολιτών. Για όλα αυτά εργαζόμαστε σκληρά».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Είμαστε εδώ για ένα πολύ σημαντικό θέμα που προέκυψε από τα τελευταία καιρικά φαινόμενα, όπου έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας μεταξύ Αλεποχωρίου και Σχίνου και βρήκαμε ένα τρόπο να προσεγγίσουμε το πρόβλημα». Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρούμε ότι τα αρμόδια υπουργεία θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για να χρηματοδοτήσουν αυτό το έργο, το οποίο έχει άμεση σχέση με την οικονομία της περιοχής. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κύριο Περιφερειάρχη για την εξαιρετική συνεργασία που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Περιφερειακή Διοίκηση αποτελεί ένα γρήγορο, μεγάλο κίνημα για την επίλυση προβλημάτων που σε παλαιότερα χρόνια, έμεναν στα συρτάρια των απραγματοποίητων έργων».

Από τη μεριά του, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας αφού ευχαρίστησε τις δύο Περιφέρειες αλλά και τους Δημάρχους Μεγαρέων και Λουτρακίου για την πολιτική τους βούληση ανέφερε: «Ελπίζουμε να δούμε το έργο να τελεσφορήσει και να έχουμε επιτέλους επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος».

Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σταυρούλα Δήμου εξέφρασε τη χαρά της για την εύρεση λύσης σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα και ανέφερε: «Με την πολιτική βούληση των παρευρισκόμενων, το πρόβλημα τοποθετείται στη σωστή του βάση».

Παίρνοντας το λόγο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι οι δύο Περιφερειάρχες, κος Σγουρός και κος Τατούλης έχουν και την πρόθεση και τη διάθεση αλλά και τον τρόπο για να επιλύσουν αυτό το τεράστιο θέμα. Σε λίγο διάστημα θα μπούμε στην εφαρμογή επίλυσης του θέματος, με κατεπείγουσες διαδικασίες».

Τέλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης δήλωσε: « Είναι αισιόδοξο ότι μετά από τρεις δεκαετίες, μέσα από την διαπεριφερειακή συνεργασία, αλλά και την ευρύτερη συνεργασία φορέων της περιοχής, αλλά και την παρουσία της κεντρικής διοίκησης που εκφράζεται με τον κο Δήμα, δρομολογείται ένα πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και στοχεύουμε στην επίλυσή του με γρήγορο βηματισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...