Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αποστόλου: Να αποσυρθούν οι παράλογες αυξήσεις των διοδίων

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με τις αυξήσεις των διοδίων και την ποινική δίωξη των αυτοδιοικητικών του Ωροπού:


«Ενώ οι Έλληνες πολίτες ζουν καθημερινά τις οδυνηρές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης, μέσα από την ανεργία, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και της γενικότερης κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, έρχεται ακόμα ένα μέτρο, αυτό της αύξησης των διοδίων, για να τους δώσει τη χαριστική βολή.
Οι ληστρικές αυξήσεις της τάξης του 60% που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη Τετάρτη στα διόδια δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών, οι οποίοι δε θα μπορούν να μεταβούν καθημερινά στη δουλειά τους. Τη στιγμή μάλιστα που δεν παρατηρείται βελτίωση στην ποιότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδης εξαπατά τους Έλληνες πολίτες, όταν ο ίδιος πριν από τρεις μήνες, με την υπογραφή των νέων συμβάσεων για τους οδικούς άξονες, διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στα υπάρχοντα διόδια. Τελικά αυτό που διαπραγματεύτηκε ήταν μόνο οι αποζημιώσεις προς τους εργολάβους αλλά και η ληστρική νέα αύξηση των διοδίων.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των ισοπεδωτικών πολιτικών, αποτέλεσαν οι αθρόες συλλήψεις του Δημάρχου Ωρωπού, Γιάννη Οικονομάκου, αντιδημάρχων της περιοχής, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, όταν κινητοποιήθηκε ολόκληρη η Δημοτική Αρχή Ωρωπού και πάνω από 1500 κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τα εξαντλητικά νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στην περιοχή τους.

Η επιβολή των διοδίων αποτελεί μία πράξη περαιτέρω λεηλασίας των κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αντικρίζουν καθημερινά τόσο τους σταθμούς όσο και τα χρηματικά ποσά να πληθαίνουν, ενώ ήδη εδώ και χρόνια έχουν προκαταβάλλει τεράστια αντίτιμα διοδίων για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων.

Ζητάμε να αποσυρθούν οι παράλογες αυξήσεις των διοδίων και ταυτόχρονα να εξεταστούν οι μειώσεις των σταθμών σε όλους του οδικούς άξονες και το καθεστώς παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μην επιμείνει στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...