Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αθώοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα διόδια των Μεγάρων

Στο δικαστήριο κλήθηκαν και κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής των Μεγάρων, οι οποίοι είχαν βρεθεί στα επεισόδια, την περασμένη Κυριακή

Ελεύθεροι έφυγαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι επτά συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν λάβει χώρα στα διόδια της Πάχης Μεγάρων.


Με απόφασή του το μονομελές αυτόφωρο δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών. Επιπλέον, ένας από τους συλληφθέντες αντιμετώπιζε κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Στο δικαστήριο κλήθηκαν και κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής των Μεγάρων, οι οποίοι είχαν βρεθεί στα επεισόδια, την περασμένη Κυριακή. «Ήμασταν γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία είχε επιτρέψει την την κυκλοφορία και δεν περνούσαν αυτοκίνητα. Παραμείναμε στο οδόστρωμα για περίπου τέσσερα λεπτά. Τότε ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά. Αφήσαμε ένα αυτοκίνητο με ένα άρρωστο παιδί να περάσει» ανέφερε μάρτυρας στην κατάθεσή του στο δικαστήριο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε 1.000 και 1.200 ευρώ ετησίως μόνο και μόνο για να παίρνουμε τα παιδιά μας από το σχολείο» τόνισε στην κατάθεσή του άλλος μάρτυρας, κάτοικος επίσης της περιοχής.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν. Όπως ανέφερε δε στο δικαστήριο ένας εκ των κατηγορουμένων, δημοτικός σύμβουλος, κανείς από τους συγκεντρωθέντες δεν είχε πρόθεση για κατάληψη. «Ήταν μια συμβολική ενέργεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε μα καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά» είπε χαρακτηριστικά.

Τελικώς όλοι κρίθηκαν αθώοι με τον εισαγγελέα της έδρας να ζητεί νωρίτερα από το δικαστήριο την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων με εξαίρεση μόνο τον κατηγορούμενο που αντιμετώπιζε τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης της εξύβρισης και της απειλής. Για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση - την οποία το δικαστήριο υιοθέτησε - οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν ενώ η διαδήλωση αποτέλεσε μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...