Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. ληστές με αδυναμία στα ...καλλυντικά

Σπείρα, αποτελούμενη από επτά άτομα, που είχε διαπράξει τουλάχιστον 36 διαρρήξεις και κλοπές σε εμπορικά καταστήματα, κυρίως καλλυντικών, σε Αττική και περιφέρεια, εξαρθρώθηκε από την ασφάλειας Αττικής. 

 
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Νίκαια, στα Καμίνια και στο Περιστέρι, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 22 ετών, μία 48χρονη υπήκοος Αλβανίας και τρεις Έλληνες ηλικίας 17, 24 και 39 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που με διαφορετική δομή κάθε φορά, εντόπιζε εμπορικά καταστήματα που δε διέθεταν ρολά ασφαλείας, μετέβαινε σε αυτά νυχτερινές ώρες και χρησιμοποιώντας μεταλλικά καπάκια φρεατίων, πέτρες, τσιμεντόλιθους ή πλάκες από τα πεζοδρόμια, έσπαζε τις τζαμαρίες ή τις γυάλινες πόρτες εισόδου, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε εμπορεύματα μεγάλης αξίας.

Στη συνέχεια, έδιναν τα κλεμμένα αντικείμενα σε έναν 39χρονο, οδηγό ταξί και την 48χρονη αλλοδαπή σύντροφό του, οι οποίοι τα προωθούσαν στην αγορά της Αλβανίας.

Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο τετράμηνο είχαν διαπράξει τριάντα έξι διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα στον Κορυδαλλό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Άγιο Στέφανο, τη Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, την Παιανία, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Κορωπί, το Νέο Ψυχικό, τη Σαλαμίνα, τα Βριλήσσια, την Παλλήνη, το Λαύριο, το Μαρούσι, το Ελληνικό, την Ηλιούπολη, το Περιστέρι και τη Νέα Ιωνία Αττικής, καθώς και στην Πάτρα, στο Άργος στην Κόρινθο και τη Βελίνα Κορινθίας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, πλαστές πινακίδες, το χρηματικό ποσό των 5.095 ευρώ, ένα ταξί και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...